*Nettavisen* Nyheter.

- Fire albanere skulle smugles i konteiner

Fire personer pågrepet, mistenkt for å være involvert i smugling av mennesker.

26.01.12 21:25

Klokken 18.42 torsdag kveld fikk politiet i Telemark melding om at det befant seg folk i en konteiner på havna i Brevik i Porsgrunn.

Meldingen fikk politiet fra de ansatte ved terminalen i Brevik.

- De opplyste at det var observert uvedkommende personer på området, sier politiadvokat Odd Skei Kostveit til Telemarksavisa (TA).

Pågrepet av UP
Med bistand fra Utrykningspolitiet ble fire personer pågrepet på stedet, mistenkt for å være involvert i menneskesmugling. De pågrepne personene skal ikke være bakmenn.

- Vi har etterforsket dette siden 2010. I dag fikk vi meldinger om at flere personer tok seg inn i en konteiner, og pågrep dem, sier Skei Kostveit til NRK.

- Mye tyder på at det er et albansk miljø i Sverige som smulger albanere til England på denne måten, sker Skei Kostveit.

Albansk pass
De fire pågrepne har alle albansk pass. De er mellom 20 og 30 år, og er siktet for overtredelse av Utlendingsloven, opplyser politiet til TA.

Politiet kan ikke si noe konkret om hvem som står bak smuglingsforsøket ettersom det ikke har blitt gjort ytterligere pågripelser enn personene i konteineren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.