RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Fire års fengsel for idrettsleder

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Tiltalt for 27 overgrep.

Idrettslederen på Sørlandet er dømt til fire års fengsel, melder tv2.no. Tiltalen omfattet blant annet ett tilfelle av seksuell omgang med et barn under 14 år, og 25 forhold som går på seksuell handling med barn under 16 år, under særdeles skjerpende omstendigheter.

Delvis erkjent straffeskyld
Den 32 år gamle mannen er også fratatt retten til å jobbe med barn, og han ble dømt på alle punkter. Dommen er ett år mildere enn hva påtalemakten ba om, men ellers i tråd med aktors krav.

Han har erkjent delvis straffskyld for de totalt 35 straffbare forholdene som har pågått over halvannet år. Den tidligere idrettslederen ble pågrepet i februar i år.

Pedofil
Ofrene er gutter mellom 10 og 16 år gamle og overgriperen var tidligere leder for guttene i fotballklubben Våg i Kristiansand. Ved totalt 58 anledninger skal han ha forgrepet seg seksuelt mot dem. Flere av overgrepene skal ha skjedd mens mannen var med barna på fotballturneringer både i Norge og i utlandet.

I tiltalen mente politiet at mannen hadde misbrukt sin stilling som sportssjef.

Eksperter har kommet fram til at mannen er pedofil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere