RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Firkanta og tullete å rive ned skiltene

OPPMERKSOMHET: Lars Oscar Sæther, Tore Robert Klerud, Vegard Brandt Slevigen og Ruth Vaaler Thorvaldsen i Kreativiteket er skaperne av skiltet og glade for at kommunen verner om det morsomme stuntet.
OPPMERKSOMHET: Lars Oscar Sæther, Tore Robert Klerud, Vegard Brandt Slevigen og Ruth Vaaler Thorvaldsen i Kreativiteket er skaperne av skiltet og glade for at kommunen verner om det morsomme stuntet. Foto: Joakim Chavez Seldal (Smaalenene)
Sist oppdatert:
Ser du hva som er problemet med skiltet?

(Smaalenene) «Silly Walk»-skiltene i Ørje sentrum har de siste dagene gått over land og strand. Det tradisjonelle skiltet som markerer gangfeltet er byttet ut med et nytt av det mer kreative slaget.

Figuren på skiltet viser nemlig en såkalt «Silly Walk», inspirert av den britiske humorgruppa Monty Pythons sketsj «Ministry of Silly Walks», med John Cleese i hovedrollen. Noe som fritt oversatt betyr Departementet for tullegåing.

Truer med å ta ned skiltet

Vegdirektoratet har også fått med seg skiltene og er ikke like begeistret.

– Ordføreren må sørge for at skiltet blir fjernet umiddelbart. Hun har vel oppnådd det hun ville, nemlig å få blest rundt dette. Hvis ikke ordføreren tar dem ned, så kommer vi og fjerner dem, sier avdelingsdirektør i Vegdirektoratet, Ivar Anton Christiansen til NRK.

Han peker på at skiltet strider mot vegtrafikkloven og at det ikke hører hjemme i trafikkbildet.

- Tullete

De uttalelsene får ordfører Kjersti Nythe Nilsen (Ap) til å riste hardt på hodet.

GAMBLET: Kreativiteket innrømmer at de ikke har skjekket lovligheten i sliktet, men håper de får stå en stund.


– Jeg syns dette er rett og slett tullete. Disse skiltene forstyrrer ikke trafikken og er ikke farlige. Veien er ikke mye trafikkert, er en 30 sone og har en fartsdemper. Jeg forstår ikke hva som er problemet, sier ordføreren.

Hun foreslår heller at Vegdirektoratet kjøper inn like slikt og plasserer dem flere steder i landet.

– Jeg kommer ikke til å rive ned skiltene. Det kommer heller ikke kommunen til å gjøre, fastslår Nythe Nilsen og understreker at et rivningskrav vitner om et slavisk regelverk.

Det var medlemmene i Krativiteket som står bak det spesielle skiltet.

– Vi liker å si at Ørje er Indre Østfolds hovedstad for å leke. Dette skiltet kom som en idé fra Reidar Søby og vi syns den var så god at vi bare måtte få opp skiltene. Vi håper at folk legger merke til skiltene og tar en «Silly Walk» over gangfeltet. Det er utrolig morsomt, fastslår Vaaler Thorvaldsen smilende.

Wow-effekt

Medlemmene i Kreativiteket forteller at de har fått strålende tilbakemeldinger på det kreative skiltet og det får dem til å gni seg litt ekstra i hendene.

TULLEFOLKENE: Lars Johanson, Ruth Vaaler Thorvaldsen, Vegard Brandt Slevigen og Tore Robert Klerud er ikke vanskelig å be om å ta en sillywalk over gangfeltet i Ørje.


– Vi ser at folk har delt bilder av skiltet på nettet og det er jo helt topp. Jeg har sett mange som har flyttet fra Ørje kommentere bildene og spre dem videre på blant annet Facebook. Dette er jo et lite stunt som vi håper skal sette Ørje litt tydeligere på kartet. Håpet er jo at flere skal stoppe og se alt det vakre og kreative vi har her i Ørje, sier Vaaler Thorvaldsen.

Ungdomsarbeider Vegard Brandt Slevigen legger ikke skjul på at han syns skiltstuntet er enormt morsomt. Det er han heller ikke alene om.

– Jeg kom kjørende med en av våre ungdommer for et par dager siden. Han hadde ikke sett skiltet. Jeg viste det og da fikk han en skikkelig wow-effekt og slo ut med armene. Da måtte jeg selvfølgelig stoppe og la ham få ta en «Silly Walk» over veien, sier Brandt Slevigen og humrer hjertelig.

Medlemmene i Kreativiteket legger heller ikke skjul på at de har andre kreative planer, men vil ikke røpe noen av dem ennå.

 Les flere saker fra Smaalenene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere