RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Flammene sto himmelhøyt

Sist oppdatert:
14 personer berget seg ut fra brann i Arendal. En mann funnet omkommet.

En mann er funnet omkommet etter at det brøt ut brann i en boligblokk i Arendal i Aust-Agder, ifølge Agderpostens nettutgave.

Den omkomne bodde i leiligheten hvor brannen natt til søndag trolig startet, opplyser politiets skadestedsleder, Rune Solstad, til avisen.

- Sprutet røde gnister
Åse Johansen (67) bor i leiligheten like under den som i natt tok fyr. Hun sier flammene hadde tatt fullstendig overhånd over leiligheten.

- Flammene sto himmelhøyt og det sprutet røde gnister i alle retninger. Det hele var veldig voldsomt, sier Åse Johansen til Nettavisen.

Da hun forsøkte å komme seg ut av leiligheten ble hun møtt av en vegg med røyk.

- Da jeg skulle forsøke å komme meg ut av leiligheten lukket jeg opp døren ut til gangen, men da ble jeg møtt av en enorm røyksky som veltet inn i min egen leilighet. Da lukket jeg igjen døren og kledte på meg, før jeg brøytet meg vei gjennom røyken, sier Johansen.

Da hun kom ut av boligblokken ble hun møtt av en mengde folk.

- Det var masse politi- og brannfolk, i tillegg til beboerne, sier Johansen.

- Svært dramatisk
Borettslagslederen sier hun opplevde brannen som veldig dramatisk.

- Hele korridoren var fylt av røyk, som veltet utover. Røyken gikk to etasjer opp. Det var svært dramatisk, sier Liv Andersen til Nettavisen.

Hun sier brannen oppleves som trist.

- Dette var veldig uventet. Man hører om at det skjer branner andre steder i landet, men man tror jo aldri at det skal ramme en selv. Når det først skjer, så er det veldig trist og man blir rett og slett litt forvirra. De fleste ligger jo å sover tungt på dette tidspunktet av døgnet. Og da bli vekket av at det brenner, det gjør noe med en, sier Andersen.

Eldre ektepar berget ut
Andersen forteller at situasjonen også ble ille for et eldre ektepar i 80-årene.

- Det var spesielt fælt for dem. De bor i øverste etasje og måtte berges ut av leiligheten ved hjelp av brannbil med stige, sier Andersen.

Ifølge politiet i Agder har 14 personer reddet seg ut og er i god behold. Beboerne forteller om en dramatisk evakuering gjennom røykfylte korridorer.

14 omkommet i år
Arendal-mannen ble dermed det 14. offeret for dødsbranner så langt i år. I går brant en leilighet i Drammen. Den brannen krevde årets 13. liv.

Les også: 14 omkommet i branner i november

Tradisjonelt er vintermånedene den perioden av året hvor det brenner oftest i norske hjem. Dette har sammenheng med at vi er mer innendørs, at det er mer fyring og oppvarming og mer bruk av stearinlys. Vanligvis er det desember som er den måneden hvor tallene for både for branner og antallet som dør stiger voldsomt.

Ifølge tall fra DSB dør i gjennomsnitt ni personer i desember, nesten en fordobling målt opp mot november.

Alle evakuert
Brannvesenet har søkt gjennom bygningen med røykdykkere. Til sammen 23 mennesker er registrert på adressen i Mariåsen vest for Arendal sentrum, men politiet sier de er sikre på at det ikke befinner seg flere mennesker i bygningen.

Årsaken til at det begynte å brenne er ikke kjent.


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere