RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Flaut at jeg ble lurt

LURT: Eldre dame på Skedsmokorset ble lurt av teppeselger. Nå vil hun advare andre.
LURT: Eldre dame på Skedsmokorset ble lurt av teppeselger. Nå vil hun advare andre. Foto: KAY STENSHJEMMET
Sist oppdatert:
Skedsmo-kvinnen lot seg til slutt overbevise av den pågående teppeselgeren. Nå advarer både hun og politiet andre mot å la seg lure.

Skedsmo (Romerikes Blad): - Jeg synes det er flaut at jeg ikke skjønte at dette var lureri, sier den eldre kvinnen fra Skedsmokorset til Romerikes Blad.

Onsdag ble hun lurt av en særdeles pågående teppeselger. Nå ønsker hun å advare andre.

Men hun vil ikke stå fram med navn og bilde. Hun synes nemlig at det er flaut at hun ikke forsto at hun ble utsatt for en svindler.

- Burde forstått
- Først da jeg fortalte historien til datteren min, forsto jeg at jeg var lurt, forteller hun.

Skedsmo-kvinnen sier hun ble oppringt av en teppeselger som fortalte at han skulle flytte butikken til England, og i den forbindelse var hun en av to som var plukket ut for å få rabatterte priser på tepper.

- Grunnen til at jeg ble plukket ut, var visstnok at jeg hadde kjøpt tepper fra ham tidligere. Men det har jeg aldri gjort. Likevel ble jeg litt usikker, forteller hun til Romerikes Blad.

Selgeren fortalte at det var for dyrt å ta med seg teppene til England på grunn av moms. Han lovte også at hun skulle få opp til 90 prosent rabatt.

- Han fortalte at sønnen var i området mitt for å levere tepper til noen andre, og at han ville komme innom etterpå. Det gikk bare noen minutter før det ringte på døra, forteller hun.

Kort tid etter hadde mannen som kom på besøk overtalt Skedsmo-kvinnen til å kjøpe et teppe for 2000 kroner. Han kjørte henne til og med til butikken for at hun skulle få tatt ut penger.

Lignende historier
Samme dag som den eldre kvinnen på Skedsmokorset ble lurt, sendte politiet i Oslo ut en pressemelding med advarsler om nettopp aggressive teppeselgere.

- Historien som ofte går igjen, er at kunden har vunnet et teppe eller at de tilbys tepper fra en butikk som skal legges ned. Teppeselgeren viser til tidligere kjøp av teppe fra en aktuell butikkjede, og virker å være troverdige. Teppene som tilbys har lav eller ingen kostnad, og det hele er et forsøk på svindel, forteller politiinspektør Gro Smedsrud som er politistasjonssjef ved Manglerud politistasjon.

Ifølge politiet er teppeselgere som ringer og møter opp på døra et sterkt økende problem på hele Østlandet. Politiet ønsker konkrete tips om bilnummer og personbeskrivelser for å få satt en stopper for teppesvindelen.


Les flere saker i Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere