RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Flere barn drept i angrep utenfor Damaskus

Sist oppdatert:
Amman (NTB-Reuters-AFP): Syriske aktivister sier at regjeringssoldater har drept minst 26 mennesker, 14 av dem barn, i angrep mot opprørskontrollerte områder utenfor Damaskus.

Kampfly skal også ha bombardert områder i den nordlige provinsen Aleppo, og til sammen skal rundt 100 mennesker ha blitt drept rundt om i hele landet.

En amatørvideo som er lagt ut på internett, viser bilder av gråtende kvinner som sitter på huk ved døde barn på en åker i østlige Ghouta, i nærheten av byen Muleiha, fem kilometer øst for Damaskus. Andre brutale bilder viser en ung mann som bærer de blodige likene av to unge gutter bort fra stedet som ble angrepet, og man kan også se flere ofre som ligger i søla, minst to av disse var barn. Innholdet i videoene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Regimehæren har benyttet seg av luftangrep og gjennomført rakett- og artilleriangrep mot boligområder ved Muleiha og i arbeiderklassestrøkene i Hazzeh, Kfar Batna og Douma søndag, ifølge aktivister.

Bombarderingen blir beskrevet som den verste siden opprørere tok kontroll over en helikopterbase og en rakettbase like utenfor Damaskus for to måneder siden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere