RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Flere drept i Burma

Foto: CHAIWAT SUBPRASOM (Reuters)
Sist oppdatert:
Flere mennesker skal ha blitt drept i kamper på grensen til Thailand.

Det har brutt ut kamper i den burmesiske byen Myawaddy ved grensen til Thailand etter at opprørergruppen Democratic Karen Buddhist Army overmannet flere av militærjuntaens posisjoner i området søndag.

Flere drept
Burmesiske soldater har iverksatt et motangrep på Democratic Karen Buddhist Army mandag, og flere personer er blitt drept i kampene. En granat ble kastet over på den thailandske siden av grensen, og en person er meldt drept og tre skadd i granateksplosjonen.

- Det pågår kraftige kamper, og fem-seks personer er blitt drept under skuddvekslinger, sier en innbygger i Myawaddy, melder Democratic Voice of Burma.

Kampene har ført til at mange burmesere flykter over grensen til Thailand. Ifølge FN skal rundt tusen mennesker ha krysset grensen ved byen mandag, men øyenvitner hevder det er så mange som 5000, melder den burmesiske eksilradiostasjonen.

Søndag ble det første valget på to tiår gjennomført i Burma. Men det internasjonale samfunnet har allerede avvist valget, og sier det verken er fritt eller rettferdig, melder BBC.

Støre kritiserer valget
Også Norge har beklaget den dårlige gjennomføringen av valget

- Myndighetene har ikke fulgt det internasjonale samfunnets gjentatte oppfordringer om å løslate Aung San Suu Kyi og alle andre politiske fanger. De har heller ikke tillatt valgobservatører, noe som er talende for valgets demokratiske kvalitet, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en uttalelse.

Opposisjonspartiet Den nasjonale liga for demokrati (NLD) har valgt å boikotte valget, og partiets leder Aung San Suu Kyi sitter fortsatt i husarrest.

Den burmesiske militærjuntaen har tidligere varslet fredsprisvinnerens løslatelse kort tid etter valget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere