*Nettavisen* Nyheter.

- Flere drept i matforsyningskamper

Foto: Jerome Delay (Ap)

Minst sju personer ble drept da de kjempet om de nye matforsyningene i flyktningeleiren.

06.08.11 21:09

12 millioner mennesker på Afrikas horn er sterkt berørt etter at de nå opplever den verste tørken på 60 år. Somalia, Kenya og Etiopia er de landene som er hardest rammet. Mennesker blir drevet på flukt, og mangler mat, drikke og medisiner. FN har erklært hungersnød i flere regioner av Somalia.

Drept i flyktningleir
Fredag morgen ble minst sju somaliske sivile drept, i en flyktingeleir i Somalias hovedstad, Mogadishu, da folk forsøkte å ta mat da det kom nye matforsyninger. Det oppsto kamper mellom sivile og tropper fra regjeringen, melder CNN.

Mahamed Ali, en flyktning i leiren, forteller at flere personer ble såret i hendelsen.

- Utfordrende
Talsmann for verdens matprogram i Øst-, Sentral, - og Sør-Afrika, David Orr, sier at organisasjonen jobber med å avklare for som skjedde.

- Denne hendelsen understreker de utfordringene som humanitære organisasjoner står overfor i forsøket på å levere hjelp i dette vanskelige miljøet, sier han til CNN.

Styrker nødoperasjonene
Hendelsen skjedde en dag etter at Røde Kors sin internasjonale komité sa at de ville øke nødoperasjonene for å hjelpe ytterlige 1,1 millioner mennesker som lider av sult. Røde Kors ber om 87 millioner dollar fra givere, som tilsvarer om lag 522 millioner norske kroner for å løse krisen.

Den Afrikanske Union har utsatt konferansen din som skal ta opp spørsmålene omkring pengedonasjoner, de har ikke gitt noen grunn til utsettelsen, Konferansen skulle egentlig finne sted 9. august, men ny dato er satt til 25. august.

- 29.000 barn er døde
FN anslår at 29.000 barn har omkommet i løpet av den siste måneden. Og 600.000 barn står i fare for å dø.

Den menneskelige katastrofen ble utløst av den verste tørken på 60 år, og har blitt forverret av flere tiår med konflikter, høy inflasjon og økende globale mat- og drivstoffpriser.

I alt trenger cirka 12 millioner mennesker hjelp. Somalia er verst rammet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.