RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

- Flere gutter får spiseforstyrrelser

Sist oppdatert:
I en undersøkelse utført blant 2.000 elever ved norske ungdomsskoler mente 15,9 prosent av guttene at de var overvektige.

6,5 prosent av guttene i 14-15-årsalderen viser tegn til spiseforstyrrelser, viser undersøkelsen som er utført ved ungdomsskoler i Sør-Trøndelag. Blant de spurte guttene var det 15,9 prosent som mente de var overvektige. Men bare 5,9 prosent hadde høyere kroppsmasseindeks enn normalt, skriver Aftenposten.

–Tradisjonelt er spiseforstyrrelser en typisk jentelidelse. Vanligvis har en regnet med at en av ti av dem som lider av forstyrret spiseatferd er menn. I denne undersøkelsen er nesten en av tre gutter. Men også nyere internasjonale undersøkelser tyder på at flere gutter rammes, sier doktorstipendiat Einar Kjelsås ved NTNU.

Han står bak undersøkelsen i samarbeid med medisinstudent Christian Bjørnstrøm. De fleste guttene er verken anorektikere eller bulimikere, men lider av såkalte uspesifikke spiseforstyrrelser. De kan for eksempel ha matorgier for så å pålegge seg selv en tvangsmessig slankekur.

I samme aldersgruppe er det nesten 18 prosent av jentene som sliter med spiseforstyrrelser.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere