RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Flere hus fulle av døde mennesker i Syria

Sist oppdatert:
Istanbul (NTB-Reuters): Det blir fortsatt funnet døde personer i hus øst for Damaskus, et døgn etter at det ble meldt om flere hundre drepte i et angivelig gassangrep.

- Vi venter at antall døde vil stige fordi vi har akkurat oppdaget et nabolag i Zamalka hvor det er hus fulle av døde mennesker, sier Khaled Saleh, talsmann for Nasjonalkoalisjonen, som er en paraplyorganisasjoner for syrisk opposisjon.

Opposisjonen har bedt FN-eksperter om straks å granske hva som har skjedd i de opprørskontrollerte områdene øst for Damaskus. Områdene er beleiret av regjeringsstyrker og har lenge blitt utsatt for angrep. Samtidig er forstedene regnet som et kjerneområde for opprørere, også ytterliggående islamister, som har iverksatt flere angrep mot regimet i Damaskus.

Anslagene over antall døde varierer fortsatt med mange hundre. Mens noen opposisjonskilder opererer med 500 døde, sier andre at over dobbelt så mange er drept. Hvis dette stemmer, må man helt tilbake på 1980-tallet for å finne et verre kjemisk angrep.

Fahad Almarsi, talsmann for opprørshæren Den frie syriske hær, sa torsdag at 1.729 mennesker er funnet døde etter onsdagens angrep. Han føyer til at 6.000 mennesker har fått pusteproblemer.

Det er ennå ikke bekreftet at det ble brukt kjemikalier i angrepene onsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere