RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Flere kollektivreiser nødvendig for å unngå kaos

Oslo (NTB): Antallet kollektivreiser må dobles til en milliard i året for å unngå trafikkaos i de største byene i Norge, advarer NHO Transport i en ny rapport.

Bakgrunnen for advarselen fra NHO Transport og Kollektivtrafikkforeningen er den store befolkningsveksten Norge opplever. Forrige uke meldte Statistisk sentralbyrå (SSB) at Norge vil nå fem millioner innbyggere 19. mars.

Prognosene tilsier at befolkningen vil øke med 28 prosent i de ti største byområdene fram mot 2030, skriver Dagsavisen. Dette innebærer at mange hundre tusen flere vil trenge transport for å komme seg til jobb og andre steder.

- Bilen tar plass, og det er allerede mangel på plass i de store byene. Vi vil ikke klare å bygge oss ut av dette problemet med videre veiutbygging. Flere biler vil derfor bety flere lengre køer, mer kork og mer kaos, sier næringspolitisk fagsjef i NHO Transport, Terje Sundfjord.

Økt satsing på kollektivtransport har fått flere til å reise kollektivt. I perioden 2005 til 2010 økte kollektivtransporten med rundt 17 prosent i de ti største byområdene og med rundt 13 prosent på landsbasis. Det ble foretatt mer enn en halv milliard kollektivreiser i 2010.

- Skal vi få til videre vekst, må staten ta mer ansvar for finansieringen av kollektivtrafikken, sier Sundfjord. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere