*Nettavisen* Nyheter.

- Flere sivile drept i nye angrep

Foto: AHMED JADALLAH (Reuters)

Nye skuddsalver i Libya i natt

22.03.11 08:56

Skuddsalver lyste opp himmelen sent mandag kveld og natt til tirsdag i hovedstaden Tripoli i Libya, melder Al Jazeera.

Eksplosjoner rystet den libyske hovedstaden Tripoli for tredje natt på rad natt. Styrkene til Muammar Gaffafi har forsøkt å stoppe nye angrep fra den internasjonale militærkoalisjonen ved å tvinge igjennom en flyforbudssone over landet.

Libyas regjering sier at flere sivile har mistet livet etter nattens luft- og rakettangrep, melder BBC.

- Marinestasjoner angrepet
Eksplosjoner skal også ha blitt hørt ved Gaddafis hovedkvarter, hvor en bygning natt til mandag ble bombet til ruiner i Tripoli.

To marinestasjoner like utenfor Tripoli skal også ha blitt truffet under angrepene. Flyplassen i byen Sirte skal også ha blitt angrepet.

President Barack Obama sa mandag at USA forventer at den ledende militære rollen i Libya vil overføres til andre allierte i løpet av noen dager.

NATO vil bli involvert i å hjelpe med å koordinere den neste fasen av handlingen i Libya, sa den amerikanske presidenten.

Mandag dro120 norske menn og kvinner fra det norske forsvaret til Norge til Souda Bay-basen på Kreta, hvor de vil bistå den den FN-sanksjonerte «Operasjon Daggry». De seks norske jagerflyene landet på Kreta i går kveld.

Den internasjonale militæraksjonen har som hensikt å beskytte sivilbefolkningen i Libya mot Gaddafis styrker. I tillegg til Norge deltar USA, Storbritannia, Danmark, Frankrike, Italia, Belgia, Spania, Canada og Qatar med i operasjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.