RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: THONY BELIZAIRE (Afp)

- Flere tusen kan dø

Sist oppdatert:
Over en million mennesker trues av koleraepidemi.

Teltbyene som ble reist opp etter at jordskjelvet rammet Haiti i vinter, har forvandlet seg til en smittebombe som kan kreve flere tusen menneskeliv.

Koleraepidemien har allerede krevd 259 menneskeliv, og det er påvist over 3300 tilfeller av kolera, opplyser haitiske helsemyndigheter, melder BBC.

Katastrofale følger
Kirkens Nødhjelp er på plass i det epidemirammede området, og beskriver situasjonen som kritisk.

- Om spredningen ikke stanses på et tidlig stadium, vil det raskt kunne få katastrofale følger med tusener av døde, sier utenlandssjef i Kirkens Nødhjelp, Anne Kristin Sydnes, i en uttalelse.

Hjelpeorganisasjoner frykter at koleraepidemien skal spre seg og ramme 1.3 millioner mennesker som bor i teltbyene rundt den jordskjelvrammede hovedstaden Port-au-Prince.

Elendige sanitære forhold
Haiti har ikke hatt et kolerautbrudd på 100 år, og elendige sanitære forhold i slummen og i teltbyene gjør innbyggerne svært sårbare for kolerautbruddene.

- Hundretusener av mennesker bor stadig i teltleirer, i parker og rundt omkring på gaten - med elendige sanitære løsninger og ikke minst manglende tilgang på trygt drikkevann. Dersom epidemien ikke stanses raskt, vet vi av erfaring av det raskt kan få katastrofale følger med tusener av døde, sier Sydnes.

Kolera kan føre til døden etter 24 timer dersom man ikke mottar behandling. Kolera kan behandles med antibiotika.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere