RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
«Big Love», HBO.
«Big Love», HBO. Foto: FEM/HBO

- Flerkoneri er helt i orden

Sist oppdatert:
Det mener Fripolitisk Bevegelses nye advokat-ambassadør.

Norges første blinde advokat, Eivind Knudsen (30), ble fripolitisk frelst da han hørte om bevegelsens «gratis sex»-satsing på tv-nyhetene mandag kveld. Han skrev sporenstreks til Fripolitisk Bevegelse og søkte om å bli ambassadørmedlem.

Les også:- Sexambassadørene gleder seg

bevegelsens hjemmeside siteres det fra Knudsens søknad:

«Eiendomsretten til egen kropp omfatter full seksuell frihet, så lenge denne frihet ikke misbrukes til å skade andre. En naturlig konsekvens av denne oppfatning vil da være at for eksempel flerkoneri er helt i orden, dersom de som inngår i en slik forbindelse selv ønsker det og gjør det av fri vilje. Dersom et menneske ønsker å by seg fram seksuelt, så må han eller hun velge å gjøre dette, og det må være opp til den enkelte om vedkommende vil ta betalt for det eller ikke. Dette gjør at en viss bestemmelse i straffeloven er et angrep på eiendomsretten til egen kropp.»

- Mer enn sex
Men Eivind Knudsen understreker overfor Nettavisen at hans engasjement handler om mer enn sex og at han har visst om Fripolitisk Bevegelse i noen tid.

- Den personlige frihet under ansvar er en truet frihet. Mange mener at eiendomsretten omtrent bare handler om penger, men det handler også om eiendomsretten til egen kropp, egen tid og eget liv, sier Knudsen.

- Ta forbudet mot sexkjøp: Jeg skjønner at loven kom og kan bare gratulere de som brukte sin politiske makt til å få igjennom den, men jeg syns Finland har lovregulert dette bedre. Der er det bare forbudt å kjøpe sex av prostituerte som er utsatt for tvang eller menneskehandel. Sexkjøpforbudet truer jentenes frihet. De har rett som menneske til å by seg fram. Nå tror jeg jo at jentene ville hatt det bedre om de ikke solgte sex, men det er ikke jeg som skal bestemme over dem, sier Knudsen.

- Imot ekteskapsloven
Apropos flerkoneri, så sier Knudsen at han er motstander av ekteskapsloven. Ikke på grunn av at homofile kan gifte seg, men rett og slett fordi han mener at det ikke er nødvendig å lovregulere samliv mellom mennesker på den måten.

- Man kan jo være samboer med tre kvinner i dag og inngå alle mulige private avtaler om samlivsbrudd og arv, for eksempel. Men om man ønsker å gifte seg med de tre, nei, da får man ikke lov, påpeker Knudsen.

Les også:Vil åpne gratis «bordell»

Knudsen sier at hans politisk vandring startet i Venstre, gikk via Høyre og i dag er han Frp-sympatisør, sier han. Og på tross av at han karakteriserer seg selv som en frihetselsker, så vet han ikke om folk er klar for full frihet under ansvar.

- Det er ikke så lett å ta fullt ansvar for eget liv når du er vokst opp i en kultur der man lærer at det alltid er noen som ordner opp for deg. Men det man ikke lærer noe særlig om, er at det å ordne opp for andre koster veldig mange penger, sier Knudsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere