RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Følg heller med på fotball enn aksjer

Sist oppdatert:
- Finn frem godstolen, pilsen, potetchipsen og avvent neste lørdags klimaks mellom Vålerenga og Rosenborg i Tippeligaen, er ukens aksjeråd fra Terras Terje Nyborg
Hver uke er meglerhuset Terra Securities ute med en liste over sine favorittaksjer. Denne uken velger Terra å gjøre store endringer i den såkalte ukesporteføljen med favorittaksjene.

- Vi velger denne uken å redusere risikoen i porteføljen, og tar derfor Axis-Shield, CorrOcean og Fred. Olsen Energy ut av porteføljen. Inn kommer Sparebanken Nord-Norge og Schibsted, skriver meglerhuset i sin gjennomgang av den nye ukesporteføljen.

Terra ser ikke for seg noen oppgang i det amerikanske aksjemarkedet denne uken, og tror derfor ikke på noen positive signaler til Oslo Børs.

- For det første er oljeprisen fortsatt så høy at den setter all
time high med jevne mellomrom, og for det andre er det kun en uke igjen til presidentvalget 2. november, heter det i rapporten fra Terra.

Terra mener at investorene i stedet kan følge med på den spennende avslutningen på fotballsesongen, enn utviklingen i aksjemarkedet.

- Finn frem godstolen, pilsen, potetchipsen og avvent neste lørdags klimaks mellom Vålerenga og Rosenborg i Tippeligaen. For de svorske som trenger enda mer spenning kan det nevnes at den svenske avslutningen er enda mer nervepirrende med tre lag på samme poengsum i kampen om ligagullet, skriver Terras Terje Nyborg til sine kunder.

Nyborg påpeker at Oslo Børs har også den svake dollaren å ta hensyn til.

- Som vi skrev forrige uke, så er dette først og fremst et problem som vi ser komme inn i 2005, men den har også vært veldig svak i forkant av presidentvalget, og vi ser ikke bort fra at analytikerne allerede nå begynner å ta ned estimatet på 2005 selv om vi ser at mange fortsatt mener at vår egen makroøkonom Jan. L. Andreassen går altfor langt når han spår dollaren godt under seks kroner ved utgangen av 2005, heter det.

Dette er ukesporteføljen til Terra:

* Sp.banken Nord-Norge
* Schibsted
* Statoil
* Yara
* Orkla
* Smedvig

Avkastning:

Porteføljen: 2,6 % sist uke, 38,5 % hittil i år.
Hovedindeksen: 2,0 % sist uke, 29,8 % hittil i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere