RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Følte oss aldri trua

Sist oppdatert:
SKREIA STADION (vif.no): I en kamp litt under pari gjorde Vålerenga allikevel jobben og sikret avansement i cupen. Petter Myhre var mest fornøyd resultatet etter kampen.

Den første omgangen var ikke veldig spennende og morsomt, og med unntak av Jan Derek Sørensens lekre lobb var det lite å juble for.

- Vi ble litt for statiske i første omgang. I andre omgang åpner vi brukbart og får et mål, før vi faller i prestasjonen igjen, også kjører vi helt de siste ti minuttene. Vi følte oss aldri trua, men skulle ønske vi kunne ha vist oss fram enda litt mer, sier Myhre til vif.no etter kampen.

- Det viktigste var at vi kom oss gjennom helskinna uten skader og annet tull.

Skreia Stadion var ikke akkurat i en tilstand som innbydde til finspill via bakken, men Myhre mener Vålerenga burde løst det bedre.

- Det var en veldig humpete bane, og skal vi klare å spille ut lag da må vi ha større pasningstempo og bevegelse i det vi gjør. Vi må også slå mer i rom enn på mann, forklarer han.

- Som det skal være var det klasseforskjell på lagene. Toten stod på bra, og skal ha all ære for det. Vi kom ikke helt opp på det nivået vi skulle ønske, og det kan fort bli litt sånn i de første rundene. Man håper og tror det skal gå litt av seg selv, men det er ikke alltid det gjør det.

Ønsker å briljere
Vålerengas scoringer var alle vakre scoringer, med en pen lobb, stupheading etter fint fremspill og en kontant heading etter corner. Myhre har tidligere etterlyst enkle mål også.

- I kamper som i dag ønsker man gjerne det lille ekstra, som å spille seg inn i mål. Generelt må vi bli litt flinkere til å gjøre det enkelt og få noen enkle mål, og resultatet kunne blitt annerledes i dag om vi hadde gjort det, sier han.

13. juni venter andre runde i ferden mot en eventuell cupfinale, men Myhre har ingen ønskemotstander.

- Nei, jeg håper bare vi får et lag med en bra bane og at det er i normal avstand fra Oslo, så vi kan ta med oss Klanen og lage fest slik som vi gjorde her i dag, sier han.

Viktig kamp mandag
Vålerenga valgte å stille med et meget sterkt lag fra start mot Toten, med kun tre endringer fra laget som slå Sandefjord på onsdag. Grunnen er enkel.

- Tanken bak laguttaket var at noen av de som har vært på benken i det siste skulle få muligheten til å spille med stammen av laget som har spilt for oss i det siste. Samtidig har vi en viktig rekruttkamp mot Stabæk 2 i morgen, så vi har bevisst lagt opp to jevne lag til disse to kampene, så alle får muligheten til å vise seg fram, forklarer han.

De som startet kampen mot Toten kan ikke spille mandagens rekruttkamp, men de resterende spillerne er aktuelle om trenerteamet velger å bruke de.

- Spillere som Thomas Holm og Ronny Johnsen, som har vært ute med skade, får prøve seg i morgen mot en bedre motstander enn dagens lag. Det er også grunnen til at Øyvind Bolthof ikke stod i dag, slik at han får bedre og mer reell matching, forklarer Myhre.

- Vi tok også med i vurderingen at Arni har slitt litt med ryggen, og da er det bedre med en ekstra dags hvile før kampen mot Fredrikstad.

Rekruttlaget er viktig for Vålerenga, og det er også viktig å gjøre det så godt som mulig tidlig i sesongen.

- Først og fremst er det viktig slik at de spillerne som ikke spiller regelmessig skal få matching. De får en fair sjanse til å vise seg fram for rekruttlaget. Derfor er det også viktig for oss at laget holder seg i 2.divisjon, og vi ønsker å sanke så mange poeng som mulig på våren.

- På høsten er det tett med kamper i serien og forhåpentligvis også i cupen og europacupen. Vi ønsker å slippe å jage på høsten for å redde plassen i 2.divisjon, forklarer han.

Håper på blomstring
Nå venter en god treningsuke foran neste viktige kamp, bortekampen i serien mot hjemmesterke Fredrikstad på nyåpnet stadion.

- Vi satser på at vi treffer med inngangen til den kampen, og ønsker å bite godt fra oss der og følge opp med en seier. Banen rapporteres å være en av de beste i Norge nå, så det skal være muligheter til å spille ball der. Jeg håper vi slår ut i full blomst på lørdag, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere