*Nettavisen* Nyheter.

- Fly fra Ukraina forsøkt kapret

Foto: HANDOUT

07.02.14 20:22

Tyrkiske spesialstyrker skal ha pågrepet mannen som forsøkte å kapre et passasjerfly fra Ukraina. Flyet nødlandet i Tyrkia.

En ukrainsk passasjer skal ha forlangt at flyet ble omdirigert til OL-byen Sotsji og sagt at det var en bombe om bord i flyet, melder tyrkiske medier.

Mannen skal ha forsøkt å komme seg inn til pilotene mens flyet var i luften - uten å lykkes.

- Han holdt i en detonator og prøvde å komme seg inn i cockpit mens han hevdet at det var en bombe om bord, sier Habib Soluk fra det tyrkiske transportdepartementet.

Tatt med til avhør
På tyrkisk TV viste man bilder av flyet fra det ukrainske selskapet Pegasus Airlines fra Kharkov at det hadde landet på en flyplass utenfor Istanbul. Tyrkiske antiterror-roldater og væpnet politi er nå i gang med å gjennomsøke flyet etter sprengstoffer.

Den ukrainske mannen skal ha blitt tatt med til avhør.

Tyrkia sendte opp et F-16 jagerfly for å avskjære og følge passasjerflyet ned på bakken.

- Et fly fra Pegasus Airlines landet trygt på Sabiha Gokcen-flyplassen etter å ha mottatt en bombetrussel mens det var i lufta, skriver Tyrkias sivile luftfartsmyndighet i en pressemelding.

En representant for Tyrkias samferdselsdepartement opplyser at det var 110 passasjerer om bord.

- Sikkerheten er enorm
Meldingen om episoden kom like etter at den offisielle åpningen av vinter-OL i Russland begynte i Sotsji fredag kveld. Arrangørene av vinterlekene har gjentatte ganger forsikret om at de tar sikkerheten på alvor, og det skal være et sted mellom 40 og 70.000 politimenn på plass.

- Til tross for meldingene om en flykaprer som skal ha forsøkt å omdirigere et fly hit, virker det som at Putin har terroristene i knestående. Sikkerheten er enorm (men effektiv) her i Sotsji, skriver Nettavisen-journalist Egil Sande i vårt livesenter.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag