*Nettavisen* Nyheter.

- Flyktet etter ranet

Ridvan Halimi flyktet etter et ran han hevder ikke å ha vært med på. Aktor Arild Dommersnes mener det sier det meste.

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): Like etter Nokas-ranet flyktet Ridvan Halimi fra Norge. Aktor Arild Dommersnes mener flukten forteller det meste om hvorvidt Ridvan Halimi har rent mel i posen.

- Å flykte fordi han frykter å bli koblet til ranet, det gir ingen mening. Han kunne gjort som Utsi og tatt seg en runde. Eller han kunne bare tatt en telefon til politiet, sa aktor Arild Dommersnes i retten torsdag.

- I tillegg har vi denne Mr X som Halimi skal ha vært sammen med ransdagen, og som ikke har gitt lyd fra seg. Det går ikke an å legge noe tyngde i denne forklaringen når han ikke kan si hvem det er, sier han.

I tilbringertjenesten
Som Metkel Betew påstår også Ridvan Halimi bare å ha vært i tilbringertjenesten. Han blir både utpekt av den 57 år gamle heleridømte vitnet og han var i Stavanger før ranet, men hevder han ikke har hatt noe med ranet å gjøre. I retten sa Halimi at han gjerne ville være med på ranet, men at han ikke fikk lov.

HTML EMBED
56-åring fra Svelvik25-åring fra StavangerThomas Thendrup (33)Johnny Thendrup (40)Dan Pettersen (30)Alf Henrik Christensen (43)Lars-Erik Andersen (28)Ikmet Kodzadziku (25)Ridvan Halimi (26)Metkel Negassie Betew (26)Erling Mathias Havnå (47)Kjell Alrich Schumann (39)David Aleksander Toska (29)Åpnes i pdf-fil

- Halimis påstand om at han ikke hadde tillit av Toska kan man slå en strek over. Han blir jo gitt tilliten å skaffe biler og ikke minst telefonene som blir brukt under ranet. Dette er det mest følsomme punktet. Det samme er fremskaffelse av ransbiler. Dette har et betydelig element av tillit i seg, sier Dommersnes.

DNA på ransvåpenet
Også Ridvan Halimi har DNA på ransvåpen. Halimi hevder han har tatt på våpenet i en garasje i Oslo.

Dommersnes mener at denne forklaringen er tvilsom. Menst fordi Halimi, som er svært forsiktig med å avsette spor, altså har berørt et våpen han ikke vet hva skal brukes til.

Hans DNA er også funnet på en vannflaske i den brennende lastebilen utenfor politihuset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.