*Nettavisen* Nyheter.

- Flyktninger kan koste Norge 750 milliarder kroner

Det er viktig at vi både jobber med kostnadsreduserende tiltak og ikke minst at vi jobber med innstrammingstiltak som også kan være med på å påvirke strømmen av asylsøkere fremover, mener finansminister Siv Jensen. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Dersom flyktningstrømmen til Norge holder seg på samme nivå som i år kan det koste staten 750 milliarder kroner, tilsvarende en tidel av oljefondet, ifølge beregninger fra NRK.

- Det er mange anslag på hva dette vil koste det norske samfunnet i årene som kommer. Men det er ingen tvil om at den økte asylanttilstrømmingen kommer til å koste mye penger. Derfor er det viktig at vi både jobber med kostnadsreduserende tiltak og ikke minst at vi jobber med innstrammingstiltak som også kan være med på å påvirke strømmen av asylsøkere fremover. Det har jo også noe å si, sier finansminister Siv Jensen (Frp) til kanalen.

Forskningsleder Erling Holmøy i Statistisk sentralbyrå (SSB) mener summen på 750 milliarder i langtidskostnader er et realistisk tall.

Utregningen er basert på bakgrunnsdata fra SSB og tilsvarer nettokostnader for den norske stat og norske kommuner. Tallet er basert på flyktninger med opphold og over deres levetid. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.