*Nettavisen* Nyheter.

- Flyktningestrømmen skaper sterk kjønnsubalanse

ROSLING: Lege og professor Hans Rosling har blitt en kjent person i flyktningesaken. Foto: Thomas Paust (Mediehuset Nettavisen)

Flyktningguru Hans Rosling slår alarm. - Sverige nærmer seg Kina i kjønnsubalanse.

30.11.15 08:16

Fra januar til oktober kom det 23349 mindreårige flyktninger til Sverige. Av disse var over 21200 gutter, og rundt 2000 var jenter. Også i Norge ser vi den samme trenden. Her er halvparten av asylsøkerne fra Syria enslige menn.

Nå konstaterer flyktningguru Hans Rosling at denne skjevheten får store konsekvenser for balansen mellom jenter og gutter i Sverige, skriver svenske Expressen.


Lege og professor Hans Rosling fikk mye oppmerksomhet med denne videoen der han forklarer flyktningegrisen


HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=fT3INNtZg4jU0LPTszgexWOagTdRw7KXzEWfdFNEawpxLS_Lkzacl8Bz4E1ukqhfK_KEyTT3jAHu_M8Bm5uTHzxQghOTBljp&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

I Twitter-meldingen konstaterer Rosling at balansen mellom jenter og gutter endret seg fra 105 (gutter per 100 jenter) til 113 bare i 2015. Rosling sier også at med dagens tempo, så vil denne såkalte «TeenSexRatio» for Sverige ha endret seg fra 113 til 120.

Dermed er den på nivå med Kina, som i mange år har slitt med at det vokser opp for mange menn i forhold til kvinner.

Les også: - Vi tok feil. Hans Rosling er ingen konge

- Det er et grovt anslag, og en kraftig forandring. Det har allerede nå påvirket statsitikken for Sverige, sier Rosling, og fortsetter:

- Det blir nødvendigvis noen som ikke kommer til å finne en partner.

Les også: - Ikke bruk dette ordet

Rosling mener at løsningen, er en mer åpen asylpolitikk. Han mener at den tøffe asylpolitikken gjør at foreldre ikke tør å sende avgårde sine døtre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.