*Nettavisen* Nyheter.

- Flyktningleirene i Sør-Sudan er tikkende bomber

Juba (NTB-Bibiana Piene): Tusenvis av mennesker er stuet sammen i flyktningleirer i Sør-Sudan. En massiv katastrofe kan skje når som helst, sier generaldirektør i Leger Uten Grenser, Arjan Hehenkamp.

- Disse leirene er som tikkende bomber, sier Hehenkamp til NTB.

De menneskelige omkostningene av krisen i Sør-Sudan begynner nå å slå inn for fullt. I den største delstaten i Sør-Sudan, Jonglei, der mange av kampene de siste ukene har pågått, er alle sykehusene brent ned og plyndret, forteller Hehenkamp, som kom tilbake til Sør-Sudans hovedstad Juba tirsdag kveld etter en rundtur i de verst herjede områdene.

På FNs base i Tonping i Juba har nærmere 25.000 mennesker, unge og gamle, kvinner og menn, trykket seg sammen på en drøyt fire kilometer lang veistrekning.

Stanken slår imot oss allerede før vi er innenfor porten i den provisoriske leiren. Her finnes knapt vann å vaske seg i, og ingen latriner. Fra en gjørmete grøft i et hjørne av leiren, der folk har rullet ut mattene sine tett i tett, stiger stanken.

- Risikoen for sykdommer er enorm. Hva om det begynner å regne, sier Hehenkamp. En meslingepidemi har allerede brutt ut, og UNICEF meldte tidligere denne uka at minst 30 barn er døde av sykdommen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.