RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- FN-toppmøte om matvaresikkerhet kan være bortkastet

Roma (NTB-AFP): FNs toppmøtet om matvaresikkerhet, som åpner i Roma mandag, kan vise seg å være helt bortkastet, advarer Oxfam og ActionAid.

De to store hjelpeorganisasjonene mener rike land lukker øynene for dem som sulter i verden, og de har liten tror på at FNs tusenårsmål om å halvere tallet på dem som sulter innen 2015 vil bli nådd.

- Det kan være bortkastet å bruke tid og penger på dette tredagersmøtet, dersom ikke verdens ledere gjør noe for å redde det, heter det i en kunngjøring fra Oxfam og ActionAid.

Resolusjonsutkastet som foreligger i forkant av toppmøtet som FNs matvare- og jordbruksorganisasjon (FAO) arrangerer til uka, inneholder bare gjentakelser av gamle plattheter, mener de.

Italias president Silvio Berlusconi er den eneste statslederen fra et G8-land som har lovet å stille på FN-toppmøtet, som skal holdes i FAO-hovedkvarteret i Roma.

- De rike landene viser verken interesse eller forståelse for hvor viktig dette er, sier Oxfams talsmann Frederic Mousseau.

- Mindre enn én firedel av disse pengene er nye. FN sier selv at det trengs mellom 25 og 40 milliarder dollar årlig framover om man skal nå tusenårsmålet om å halvere sult innen 2015, sier Mousseau.

Diouf har oppfordret til en 24 timer lang «sultestreik» i forbindelse med FN-toppmøtet, som en gest til de én milliard menneskene som sulter i verden.

FAO-sjefen vil selv gjennomføre den symbolske fasten lørdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere