RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Folk bør skamme seg!

SLIK SÅ DET UT i Sofienbergparken der Oslo kommune trådte til med opprydning søndag morgen etter den store 17. mai-festen.
SLIK SÅ DET UT i Sofienbergparken der Oslo kommune trådte til med opprydning søndag morgen etter den store 17. mai-festen. Foto: Guro Holmene (Side2)
Sist oppdatert:
Slik så det ut i Oslos parker etter 17. mai-festen.

(Sofienbergparken): 17. mai i Oslo var en festdag med over 20 grader i solen. Folk feiret dagen lang, og i parkene rundt Grünerløkka og andre steder fylte det seg opp med ivrige grillere utover kvelden.

Tok ikke med søppelet

Men de ryddet ikke opp etter seg - mildt sagt. Søppelbøttene gikk fort fulle, men i Sofienbergparken så det ut til at folk rett og slett bare hadde forlatt åstedet uten å ta med seg noe av etterlatenskapene hjem.

Egil Skramvik og Piotr Kepa fra Rusken i bydel Grünerløkka og Oslo kommune fikk jobben med å rydde opp dagen etter 17.mai i Sofienbergparken.

De startet klokken 0700 og var godt i gang da vår journalist påtraff dem. De fortvilte derimot fordi de hadde forsøkt allerede på nasjonaldagen å få folk til å ta ansvar for sine egne festligheter.

SJEKK LESERNES EGNE BILDER:

Slik feiret vi nasjonaldagen

- Ga dem søplesekker

- Folk bør skamme seg! De som satt i sofaen og holdt fest lovet på tro og ære å rydde opp. Jeg ga dem søplesekker til og med, sier Skramvik til Nettavisen.

Men morgenen 18. mai sto sofaen fremdeles i parken.

- Jeg rister på hodet. At det går an å oppføre seg sånn, sier Skramvik.

Søppelet fløt også rundt søppelkassene.

Det gode været og rekordoppmøte i Oslo sentrum gjorde at de fleste valgte å tilbringe dagen utendørs.

LES OGSÅ:I dag selger han 4000 pølser

Forsøplingen av Sofienbergparken på Grünerløkka har vært et problem sommerstid, men 17. mai var det ekstra iille. Også i gatene rundt fløt søppelet der kommunen ennå ikke hadde rukket å komme.

- Jeg ga dem til og med søplesekker, sier Egil Skramstad i Oslo kommune til Nettavisen. Det ble han og Piotr Kepas jobb å rydde opp etter 17. mai-rusen.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere