- Folk er rasende og slår etter løypemaskinene

MANGE KLAGER: Den snørike vinteren har ført til mange klager på langrennsløypene i Rauland. - Vi tar dette på alvor og må se på hva vi gjør foran neste vinter, sier daglig leder Stein Birger Johnsen i Rauland skisenter.

MANGE KLAGER: Den snørike vinteren har ført til mange klager på langrennsløypene i Rauland. - Vi tar dette på alvor og må se på hva vi gjør foran neste vinter, sier daglig leder Stein Birger Johnsen i Rauland skisenter. Foto: Dag Tinholt (Telemarksavisa)

Så ille at flere av løypekjørerne vurderer å gi seg.

(Telemarksavisa) Det bekrefter daglig leder Stein Birger Johnsen i Rauland Skisenter. Det er han som har ansvaret for oppkjøring av 150 kilometer med langrennsløyper i området.

- Det ser ikke ut som om folk har tatt inn over seg at det har vært den verste snøvinteren på mange mange år, sier Johnsen.

Han har vært i Rauland siden 1993 og har aldri tidligere opplevd så mye snø. Til sammen skal han i løpet av vinteren fått inn 400 klager på dårlig oppkjørte langrennsløyper. I tillegg kommer alle de ubehagelige opplevelsene mannskapene har hatt ute i løypene.

EKSTREME SNØMENGDER

- Det snødde sammenhengende i to og en halv måned og til sammen skal det ha kommet 3,8 meter snø, forteller Johnsen. Likevel forventer turistene strøkne skiløyper til enhver tid.

- Det er rett og slett ikke teknisk mulig å få til, sier den engasjerte løypegeneralen. Det virker jo som folk av og til glemmer at Rauland ligger på 1000 meters høyde, fortsetter han.

Johnsen forteller at mannskapene starter med langrennsløypene klokken fire hver morgen for å bli ferdig med 150 kilometer langrennsløyper. I følge avtalen skal løypene være ferdig oppkjørt klokken 12 og aller helst klokken 10.

- Faktisk kjører vi opp 180 km hver dag for enkelte av løypene kjøres opp flere ganger. Da løypene ble kjørt opp første gang foregikk arbeidet 24 timer sammenhengende.

KREVENDE

- Når folk legger ut på tur midt på dagen kan det selvsagt ha kommet mye snø der vi kjørte opp de første løypene mange timer tidligere.

Han forteller at de bruker tipp topp utstyr og at det aldri er brukt så mye ressurser på å kjøre opp perfekte langrennsløyper.

Det har tidvis vært tre løypemaskiner i drift som bruker et sted mellom 500-600 liter diesel hver dag. Til sammen er det brukt opp mot tre millioner kroner på langrennsløyper i år.

PÅ ALVOR

- Vi tar selvsagt klagene på alvor og kommer til å se på hvordan vi skal gjøre dette til neste år, sier Johnsen. Vi ønsker å være enn topp destinasjon for langrennsløpere så dette er noe vi tar på høyeste alvor, fortsetter han.

Han forteller at en mulighet er å preparere noen av løypene litt sjeldnere, mens de bruker mer tid på løypene som ligger nærheten av de mest brukte hyttefeltene.

- Vi regner jo ikke med at dette har vært den siste snørike vinteren på Rauland, sier han med glimt i øyet.

Han legger til at også brøytebilsjåførene har måtte tåle mye kjeft i vinter. Nå i påsken har det heldigvis bare vært fornøyde smil å se. - Nå er det jo perfekte forhold over alt, avslutter Johnsen.

Les flere saker fra Telemarksavisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag