*Nettavisen* Nyheter.

- Folk føler hat mot dem

Foto: Miguel Gutierrez (AFP PHOTO)

President Assads svigerfamilie i London utsettes for hets.

13.01.14 14:42

Fawaz Akhras og hans kone Sahar, er far og mor til Bashar al-Assads kone Asma al-Assad. De blir hetset av innbyggere i forstaden Acton West i London, melder den britiske avisen Daily Mail.

Familien er utsatt for demonstrasjoner, fornærmelser og avkuttede relasjoner fra syrerne i nabolaget. Årsaken til den sterke hetsen skal være svigersønnenes handlinger i Syria.

- Folk føler hat mot dem, sier Malik Al-Abdeh, en opposisjonsjournalist som har foreldre i nabolaget, til Daily Mail.

- Folk føler seg sett ned på av Akhras-familien. De ser ut til å være svært ufølsomme, egoistiske og pengegriske mennesker som er skjemt bort av regimet, legger han til.

Lady in black
Det har blitt holdt demonstrasjoner utenfor huset deres. Det har også blitt reist opp en stor, hvit banner som sier «Out Damned Spot» utenfor eiendommen.

Familien er innestengt og sikkerhetsvakter er på plass, melder avisen. Politiet har også vært innblandet under de aller største demonstrasjonene.

I oktober i fjor ble Assads kone, Asma, omtalt som «Lady in black» i sosiale medier etter at presidentskapets offisielle Facebook-side la ut bilder av en smilende førstedame. Bildene var i utgangspunktet ment for å vise at hun viser omsorg for pårørende i Syria, under den vanskelige tiden.

Dårlig holdning
Mange reagerer på Asmas holdning under den vanskelige tiden i Syria. I september i fjor ble hun omtalt som en stor-shopper av den britiske avisen Express.

- Hun er hjerteløs. Det eneste hun er opptatt av er utseendet, sa den tidligere Assad-rådgiveren, Ayman Abdel Nour til Express i fjor.

Ifølge en kilde avisen har vært i kontakt med, er Asma skjermet for vestlig TV. Årsaken til skjermingen skal være for å beskytte seg selv mot vestlig propaganda.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.