Gå til sidens hovedinnhold

- Følte meg lurt av Tarjei

Wenche Bøe synes det var psykisk tøft med spillet i «71° nord».

(SIDE2): - Jeg var skikkelig skuffa over at jeg røyk ut, jeg elsker jo å være på tur. Så det var trist, sier lofotværingen Wenche Bøe (34) til Side2.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

Ingen allianse
Hun visste at det kunne være avgjørende å få frikortet, og uten en sterk allianse i ryggen så var det hennes tur til å reise hjem.

- Jeg kom aldri inn i en skikkelig allianse og følte meg lurt av Tarjei som jeg fikk god kontakt med og trodde jeg var på lag med. Vi hadde den samme oppfatningen av det å være på tur sammen, vi er positive og vil ha det trivelige. Så jeg ble skuffa da han allierte seg med Lene som ikke er slik i det hele tatt - hun er negativ og ikke glad i å gå på tur. Så jeg er skuffa, sier Wenche.

Alliansene har vært sterke lenge i «71° nord», og Lene Hansen (26) allierte seg raskt med Hallgeir Lundemo (40), Tarjei Gautefall Nicolaisen (26) og Jan Tore Richenberg (41).

Lene fortalte selv Side2 om alliansen på premierefesten: Allierte seg med gutta

Psykisk slitsomt
Wenche forteller at hun fysisk sett var klar for alle utfordringene i den kampen mot Nordkapp - men at spillet ble tøft.

- Det psykiske var det tøffeste, selv om jeg var forberedt på at det ville bli sånn. Hadde det vært opp til meg, så skulle alle taktikerne ha røket ut med en gang og de med ekte turglede stått tilbake. Men sånn er det nå en gang. Når det er sagt, så synes jeg alle deltakerne er skikkelig flotte folk og jeg har god kontakt med flere, sier hun.

Billedkunstneren har blitt en nær venninne av Trine Alsgaard (41) som i 2011 starter sin ferd mot Sydpolen sammen med et rent jentelag. Wenche er nå første reserve på det laget.

- En ekspedisjon som det har jeg aldri vært med på før, men jeg har det i hodet og liker å utfordre meg selv. Tidligere har jeg trent og gått på ski med mest gutter, men nå har jeg endelig funnet en så turglad venninne som Trine, så jeg er veldig ydmyk og glad i forhold til det.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Høydeskrekk
I mandagens episode var de åtte gjenværende deltakerne i Sunnmørsalpene der den 25 meter høye tindenålen «Bladet» skulle bestiges av heller nervøse deltakere. Wenches høydeskrekk kom for fullt og hun brøt nesten sammen på vei opp.

- Det var helt forferdelig! Og jeg har hoppet i fallskjerm og i strikk, men når det kommer til fjell og slike høyder, så blir jeg livredd, sier hun som aldri tidligere hadde sett klatreutstyr.

Les også:Her friker hun ut på fjellet

Men frykten har snudd seg til ekte klatreglede for Wenche som etter å ha beseiret «Bladet» bedyret at hun aldri, aldri, aldri mer skulle gjøre det.

- Jeg har begynt å klatre for fullt og har klatret en del i høst. Jeg måtte forsøke å overvinne den frykten, og tok det som en utfordring. Og etter at jeg gråt på toppen av Bladet, så måtte jeg rett og slett det. Men jeg kan fortsatt få høydeskrekk altså, understreker hun.

«71° nord»ser dupå TVNorge mandag kveld klokken 20.30.

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene