RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For å tilfredsstille det komplette idioti i NAV

(Skjermdump)
Sist oppdatert:
Brevet levner liten tvil om hva den norske legen mener om NAV-systemet.

En legeerklæring utstedt av allmennpraktiserende lege Olav Haugen på Stord går nå som en farsott på sosiale medier.

Mange tusen nordmenn har allerede delt brevet på sin Facebook-side og støtteerklæringer til den tydelig irriterte legen strømmer inn fra hele Norge.

Brevet som nå ligger delt på verdensveven til allmenn beskuelse er datert 18. mai 2012.Her kommer det fram at NAV Stord for andre gang ønsker at legen skal bekrefte at kvinnen fortsatt er gravid.

Haugen skriver følgende i sin bekreftelse til NAV Stord:

- Eg viser til tidligere attest datert 18.04.12. For å tilfredsstille det komplette idioti i NAV-systemet stadfestar eg at ho framleis er gravid med termin ifølge ultralyd, som før, sett til 05.08.12.

Reaksjonen etter brevet ble offentliggjort på Facebook har ikke latt seg vente. Mer enn 7000 personer har klikket «liker» under bildet og det er delt over 3000 ganger.

Måtte skrive et nytt brev
Til Nettavisen forteller samboerparet Karoline Josefine Salomonsen og Marius Helle Kjellbotn at de venter barn i august.

- Vi leverte en attest på at jeg var gravid til NAV. Likevel gikk det uker uten at NAV lot høre fra seg. Som gravid er det veldig frustrerende å ikke vite om vi får engangsstønad. Da jeg på nytt kontaktet NAV fikk jeg beskjed om at den første attesten som var levert ikke var godkjent, fordi jeg ikke var langt nok på vei da attesten ble skrevet, sier Karoline Josefine til Nettavisen.

Hun forteller at fastlegen, som hun understreker at hun er svært fornøyd med, på nytt ble kontaktet.

- Først ringte han til NAV for å bekrefte at jeg var gravid. Det holdt ikke, så han måtte skrive et nytt brev. Men for at brev nummer to skulle være gyldig måtte jeg personlig dra til NAV å levere det. Dette har jeg gjort, men jeg har fortsatt ikke hørt noe fra dem, sier Karoline Josefine oppgitt.

Publiserte i frustrasjon
Paret forteller at de har brukt tre uker på å «krangle» med NAV. Etter mye frustrasjon valgte Marius Helle å publisere brevet fra fastlegen på sin Facebook-side. Reaksjonene kom raskt.

- Vi hadde jo aldri trodd vi skulle få så mye oppmerksomhet. Vi hadde egentlig gitt opp og stoler fortsatt ikke på NAV. Forhåpentligvis vil medieoppmerksomheten føre til at saksbehandlerne skjerper seg. Vi vet om mange som har opplevd det samme, sier Karoline Josefine.

- Hvordan reagerte egentlig legen når dere fortalte at dere trengte en ny erklæring?

- Han ble ganske irritert. Jeg tror han skjønte vår frustrasjon. Vi støtter selvfølgelig brevet Olav Haugen har skrevet og mener han er en fantastisk lege, sier den vordende moren.

- NAV-lestrengen som bevis?
Kommentarene under bildet av den publiserte legeerklæringen levner liten tvil om hva majoriteten mener om fastlegens ordbruk.

- Min drømmelege, uten tvil. Jeg flytter herved til Stord, og bytter lege, skriver en kvinne.

- Kanskje vedkommende funksjonær(er) ville ha NAV-lestrengen som bevis...??? skriver en annen.

Andre mener legen har gått for langt i sitt brev til NAV.

- Jeg får være «kjerringa mot strømmen» jeg da. Den legen ville jeg på ingen måte hatt. Han har ikke peiling på hva LOJALITET betyr og han burde ha utdannelse nok til å ikke synke så dypt at man kaller en hvilken som helst etat eller organisasjon som idioti. En person som snakker slik om andre kan jo glatt finne på å snakke slik om deg neste gang, skriver en mann under bildet.

NAV: Vi må ha oppdatert dokumentasjon
Ellen Chr. Christiansen, direktør for ytelser i NAV skriver følgende i en e-post til Nettavisen:

- Vi har ikke hatt mulighet til å sjekke saken, så vi uttaler oss generelt på bakgrunn av det som kommer frem i mediene. Engangsstønad ved fødsel, kan ikke utbetales før svangerskapet har vart i 26 uker. Før vi kan fatte et vedtak om utbetaling, må vi ha oppdatert dokumentasjon som bekrefter at vilkårene for å få ytelsen er oppfylt. Vårt generelle inntrykk er at NAV-kontorene har en god dialog med legene knyttet til søknad om stønader ved graviditet og fødsel.

Nettavisen har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med den fastlege Olav Haugen. Han har foreløpig ikke vært tilgjengelig for en kommentar.

Til BT sier Haug at man av og til blir frustrert når man må man skrive dumme attester.

Hva syns du om legens brev til NAV? Diskuter saken under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere