RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For dårlig, Erna

Ernæringsfysiologene mener Erna Solberg sin vekt er uinteressant.

(SIDE2): - Selv om Erna Solberg er fornøyd med vekta si er det mange som sliter med overvekt, mener ernæringsfysiolog i Grete Roede, Kari Bugge.

Hun mener det er for dårlig av Høyre-lederen at hun ikke fokuserer på overvektsproblemet i samfunnet, fremfor å uttale seg om sin egen vekt.

For stort fokus
Erna Solberg tok i mandagens VG et oppgjør med det hun mente var et for stort fokus på vekt, kropp og utseende. Hun mente at folks selvbilde ikke skal være knyttet opp mot vekt og sa at hun selv ikke hadde noen problemer med at hun var overvektig.

- Selv om det er et for stort fokus på sykelig tynne modellkropper i media, kan vi ikke undergrave det faktum at overvekt og fedme er et stort samfunnsproblem og at en rekke mennesker sliter med store problemer knyttet opp mot fedme, mener ernæringsfysiolog Kari Bugge.

Ernæringsfysiologen stiller seg undrende til Ernas utspill og hadde heller ønsket at Erna hadde fokusert mer på overvektsproblemet i samfunnet, i stedet for å uttale seg om egen vekt.

Mange sliter
Ernæringsfysiolog i DinKost, Maria Thommessen synes det er fint at Erna Solberg trives med vekta si, men sier at det er mange andre som er like tunge som henne, som har store problemer.

- Man skal ikke forherlige overvektproblemet. Mange har det ikke så greit som Erna, sier hun.

For dårlig
- Vi får daglig henvendelser fra foreldre til overvektige barn som ikke vet hvor de skal henvende seg, sier Kari Bugge hos Grete Roede. Behandlingstilbudet er alt for dårlig, og Erna bør heller fokusere på hvordan hun kan forbedre behandlingen for de med vektproblemer, legger hun til.

- Det er selvsagt ikke bare kosmetiske grunner til at man driver med vektkontroll, sier ernæringsfysiolog Maria Thommessen.

Det ligger et helsemessig aspekt bak, og selv om det er en for stor kroppsfiksering i samfunnet, må man ikke glemme at mange sliter med overvekt, mener ernæringsfysiologen som også står bak det faglige innholdet i Dagbladets vektklubb på nett Litt lettere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere