RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For dårlig foran begge målene

Sist oppdatert:
VOLDSLØKKA (vif.no): Vålerengas andrelag var klart best i halvannen omgang mot Levanger på Voldsløkka mandag ettermiddag, men tapte likevel 1-2. Ved full tid var stillingen 1-1, men en personlig feil på overtid ga gjestene alle poengene. Rune Lange scoret Vålerengas mål.

- Det er veldig surt å tape på overtid og det føles veldig tungt nå, spesielt etter at gutta snudde kampen og viste seg som det klart beste laget. Vi spilte ut Levanger og hadde fortjent alle poengene ut fra spill og sjanser. Det var et ran, men samtidig kan vi skylde oss selv. Snarere enn at Levanger var gode var vi dårlige da det gjaldt som mest. At vi ikke slår Korsvoll og Levanger viser at vi akkurat nå er et bunnlag, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

- Laget vi stilte med i dag burde være godt nok på dette nivået, men vi er ikke gode nok i avgjørende situasjoner og er for dårlige foran begge målene. Slik har det vært i hele år bortsett fra mot Steinkjer i åpningskampen. Det er rett og slett ikke godt nok.

Tidlig baklengs
Levanger tok ledelsen allerede etter to minutter på Voldsløkka da Vegard Alstad Sunde utnyttet en feil i Vålerengas forsvarsrekke og lobbet ballen over Øyvind Bolthof i VIF-målet. De røde og hvite gjestene hadde også en ball i tverrliggeren før omgangen var halvspilt. Derfra og ut handlet imidlertid det meste om Vålerenga.

Vålerenga tok over kommandoen og produserte sjanser. Etter 27 minutter fikk Vålerenga straffe. Rune Lange sendte keeperen feil vei, men ballen i stanga og klarte dermed ikke å utlikne Levangers ledelse. Samme Lange var involvert noen minutter senere da han kom seg rundt på høyrekanten og fikk slått inn til Anders Lie som ble forstyrret i avslutningsøyeblikket slik at ballen trillet utenfor LFK-målet.

Inspirert av den gode avslutningen før pause gikk Vålerenga ut i hundre i andreomgang og allerede etter to minutter fikk VIF-gutta lønn for strevet. Fredrik Carlsen la ballen ut til Christer Jensen på høyrekanten som forserte til linja og slo ballen hardt inn foran mål. Ballen gikk forbi Nikolai Djupesland, men traff Rune Lange som klinket ballen i nettet fra kort hold.

Vålerenga førte kampen, men var ikke farlige nok foran mål. Christer Jensen og Nikolai Djupesland kom stadig rundt på høyrekanten, men VIF-spillerne tapte for mange dueller foran mål. Nærmest et ledermål var Vålerenga da kantspiller Jensen tok med seg ballen fra egen banehalvdel, forserte til sekstenmeteren før han sendte i vei et skudd som gikk i stanga via LFK-keeperen.

Surt overtidsmål
Kampen så ut til å ebbe ut med uavgjort og poengdeling, men ett minutt på overtid bommet Øyvind Bolthof med en utrusning slik at ballen havnet hos Vegard Alstad Sunde som satt ballen i det tomme målet og sørget for at Engas tapsrekke fortsetter.

- Vi kan ikke fortsette å gi bort mål til motstanderen. Begge scoringene kom etter personlige feil. Samtidig setter vi ikke sjansene våre. Vi brant blant annet et straffespark og noen skikkelig feite muligheter. Gutta jobba hardt og stod på i dag. Vi fortjente det poenget vi hadde i lomma da klokka bikka nitti minutter. Det hadde vært et veldig viktig poeng i og med at Levanger som også ligger på nedre halvdel ikke hadde fått de to ekstra poengene.

- Vi savnet en seniorspiller i midten bak. Andreas Aanesrud og Stian Eriksen klarer seg bra, men marginene er mye mindre i andredivisjon enn i juniorserien. Her blir man straffet knallhardt når man gjør feil.

Snudde kampen
Selv om skuffelsen var stor i VIF-leiren etter overtidsmål og sesongens femte strake tap, var det positive ting å ta med seg videre.

- Vi kunne blitt knekt etter at vi fikk baklengs etter to minutter, men vi viser styrke ved at vi spiller oss inn i kampen igjen. Levanger startet best, men vi heva oss og førte store deler av kampen. Vi kom mye rundt på kantene og ned til linja, men var ikke bestemte nok foran mål, forteller Holter.

- Det var mange som viste positive takter i dag. Christer Jensen kom seg rundt på høyrekanten gang på gang, Harmeet Singh fant ofte riktige rom, Nikolai Djupesland var god på midtbanen og Fredrik Carlsen spilte seg opp i løpet av kampen. Det er mange som gjør en bra innsats, men det hjelper ikke så mye når vi stadig blir straffa for personlig feil.

- Men det er 20 kamper igjen og vi har hatt dårlige sesongstarter før der vi har heva oss utover i sesongen. Det er ikke helt svart, serien er jevn og det snur fort. Får vi noen seire på rad er vi ute av den verste gjørma.

Vålerenga 2 – Levanger 1-2 (0-1)
Voldsløkka

Mål: 0-1 Vegard Alstad Sunde (2), 1-1 Rune Lange (47), 1-2 Vegard Alstad Sunde (90)

Gult kort Vålerenga: Øyvind Bolthof

Vålerengas lag: Øyvind Bolthof – Fredrik Thapper, Stian Eriksen, Andreas Aanesrud, Allan Jepsen – Nikolai Djupesland, Fredrik Carlsen – Christer Jensen, Harmeet Singh (Kent Brekke Jensen fra 80), Anders Lie (Prince Mambouana fra 69) – Rune Lange

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere