*Nettavisen* Nyheter.

- For en forferdelig dag

Foto: Filippov Alexei (SCANPIX)

Tvangsreturnerte Madina Salamova takker for støtten, meldinger og telefoner.

25.01.11 08:21

Madina Salamova - alias Maria Amelie - og samboer Eivind Trædal landet i Mosvka til nyheten om terrorangrepet på byens største flyplass.

I et blogginnlegg som ble postet ved midnatt forteller hun om inntrykkenke etter første dag som tvangsreturnert asylsøker. 25-åringen har levd som ulovlig innvandrer i Norge siden 2004, men mandag gjorde norske myndigheter alvor av trusselen om å kaste henne ut.

Les også: Mener Amelie har seg selv å takke

Takker samboeren
- For en forferdelig dag, allikevel er den bare halvparten så forferdelig som jeg trodde den skulle bli, skriver hun i bloggen og takker samboer Eivind «som holdt meg i hånda da jeg hadde aller mest lyst til å dø».

Fikk nyheten om terrorangrepet
Madina Salamova, samboeren og deres følge landet på Sheremetyevo-flyplassen i Moksva til nyheten om terrorangrepet på byens hovedflyplass, Domodedovo. Eksplosjonen som rammet den internasjonale ankomsthallen der kostet minst 35 mennesker livet.

- Så fort vi landet fikk vi vite den forferdelige nyheten om flyplassen i Moskva. Jeg fikk grøsninger, skriver 25-åringen.

Hun forteller at de norske politifolkene som fulgte henne vinket farvel like etter ankomst. I passkontrollen ble det litt venting for hennes del fordi norsk politi ikke hadde ført opp mellomnavnet fra faren i ID-papirene.

Ble tatt godt i mot
- Etter det satt jeg i møte med immigrasjonskontrollen hvor det ble fylt ut en del info og jeg fikk beskjed om å ta kontakt i morgen angående pass og slikt og sette i gang den byråkratiske prosessen. De på immigransjonskontoret var forundret over at jeg hadde norsk utdannelse, hørte at jeg hadde blitt Årets Nordmann og kunne ikke forstå hvorfor jeg ble kastet ut. Jeg ble tatt i mot godt og med verdighet, de tilbudte seg å ordne meg hotell, forteller hun.

- Mye følelser
Hun beskriver Moskva som en vakker by.

- Det er også en by hvor min barndom var preget av mye angst, flytting og usikkerhet. Slikt blir det mye følelser av når man vender tilbake på en så trist måte. Jeg håper allikevel at ting ordner seg en gang i livet, det må jo skje en eller annen gang, skriver hun.

Hun forteller videre at hun ser fram til å få litt ro fra pressen, men at hun skal treffe norske journalister i Moskva til intervjuer.

- Men det må skje litt senere. Jeg må få endelig noe i hodet slik at jeg har noe fornuftig å si. Er helt tanketom zombie akkurat nå, skriver hun og takker for støtten, meldinger og telefoner.

Les Maria Amelies blogg her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.