RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For en syk jævel

Foto: Lone Toft (TV2.dk)
Sist oppdatert:
Det strømmer inn kommentarer om drapet på hunden Balder i Danmark.

(SIDE2:) Onsdag skrev vi om hunden Balder, som ble skutt fordi han gikk på naboens eiendom etter flere advarsler til eierne.

Naboen kan ikke straffes for drapet, fordi han hadde informert familien om at han ville skyte hunden hvis den gikk på hans eiendom igjen. En dansk lov fra 1872 sier at det er lov å skyte en hund på din eiendom hvis eieren er advart på forhånd.

- Det har holdt på i fire-fem år, og jeg har hatt besøk av hunden over 20 ganger. Hver gang jeg har levert den tilbake til familien har jeg kun fått en dårlig unnskyldning. Jeg har i tillegg avlevert hunden tre ganger hos politiet i Holbæk, men det har ikke fått familien til å holde den innendørs, sier Johnny Pedersen til tv2.dk.

Støtter naboen
Diskusjonen rundt hendelsen har pågått hele dagen. Og våre lesere er delte i synet på hvorvidt drapet var riktig eller galt.

«ta et eksempel: Hadde jeg hatt en stor nabohund som gjentatte ganger stakk av og tok seg inn på min eindom hvor jeg hadde hatt et 2 år gammelt barn lekende ute, hadde jeg ikke gitt mange advarslene føre jeg hadde tatt livet av dyret selv.
Båndtvang er der av en grunn. Hvor mange barn er det ikke som får bittskader i året på grunn av slappe eiere?
I dette tilfellet har hunden stukket av 20 ganger. Da er det faen meg på tide å våkne opp,» skriver han.

Katrine forstår også naboen.

«Og når hunden i tillegg løper inn på en eiendom hvor det er villt, og forstyrrer dem når de har unger, synes jeg til og med eieren av eiendommen har et godt argument for å skyte bikkja. Det er ikke uten grunn at det er båndtvang i de periodene. Hvor mange dyreunger av ville dyr skal måtte bøte med livet, fordi naboene ikke klarer å holde styr på kjæledeggen sin?» skriver hun.

Steinar påpeker at hunden kunne blitt drept på annet vis:

«Men.. Hvis hunden din rømmer 20 ganger, da passer du ikke spesiellt godt på den? At en gærn nabo skyter den er en (trist) sak, men den kunne likesågodt bli overkjørt av en skurtresker eller rygget på av Peder på 82 på vei til butikken.. Pass på kjæledyrene!» skriver han.

- Egoisme på høyeste nivå
Andre er mer kritiske til Pedersen.

«At noen er enig med han mannen skremmer meg. Egoisme på høyeste nivå!» skriver Ane.

Jarl mener at folk må tåle å få besøk av dyr i hagen.

«Når en bor i et nabolag (byggefelt) må en jo regne med at både hunder, katter og unger kan komme inn på eiendommen sin. Ok at dette kanskje er et irritasjonsmoment men å skyte en hund på denne måten er helt uakseptabelt og det er godt det er forbudt i Norge. Hadde hunden vært aggressiv og ustyrlig er det jo kanskje greit å beskytte seg mot den, men når den ikke opptrer truende mener jeg det blir helt feil at en skal skyte den i et boligfelt,» skriver han.

Flere lesere skriver at Pedersen skal være glad for at han ikke er deres nabo.

«Herregud! For en syk jævel! Hvis det hadde værrt min hund hadde vedkommende ligget jævlig tynt ann. Merker jeg blir helt uvell av at det finnes folk som skyter uskyldige dyr..» skriver Michelle.

Ikke moro med besøk
Noen lesere har selv opplevd uønskede hunder på egen eiendom. Nina har en aggressiv nabohund som stadig kommer inn i hennes hage.

«Jeg har ingen planer om å drepe hunden, men det er jammen ikke spes gøy at den har tatt over hele min eiendom og styrer vårt liv heller! Mine hunder lider under dette, de har fått forringet livskvalitet. Folk er redd for å komme på besøk,» skriver hun.

Også David har erfaring med lite hyggelige hundebesøk.

«på en måte skjønner jeg han! får en del år siden hadde jeg en nabo hund, men det var en dobbermann som eierne ikke brydde seg så altfor mye om hvor han gikk eller hva han gjorde! den kom over på vår eiendom flere ganger daglig og la fra seg mengder av middager på plenen vår! og når man er liten og gang på gang sklir rundt i dritt fordi nabo bikja har lagt fra seg maten fra dagen før blir man forbanna! hadde nok skutt bikja sjøl om den hadde levd enda!» skriver han.

Følg diskusjonen i originalartikkelen og på Facebook.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere