RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For fort for Fast

Sist oppdatert:
Danske Bank starter dekning av Fast Search & Transfer og anbefaler et salg av aksjen. Les hvorfor de mener aksjekursen i selskapet skal falle her
Danske Banks meglerhus Danske Equites har tatt opp dekningen av IT-kometen Fast, som har gått knallhardt inn i det nye året.

Analytikeren er bekymret for at aksjekursen har steget for raskt på for kort tid, og mener at verdsettingen er for strukket. De er positive til det langsiktige vekstpotensialet, men mener at den veksttakten som er innbakt i kursene er for ambisiøs.

Bekymret for Opticom-bud

Danske ser flere usikkerhetsmomenter i Fast sitt bud på Opticom, og mener at ledelsens kredibilitet vil stå og falle på om de klarer å gjennomføre transaksjonen med suksess.

- Vi ser også risikoen for en negativ markedsreaksjon om de mislykkes, skriver Danske i analysen.

Når Opticom-transaksjonen er gjennomført vil også Fast måtte utstede 84,8 millioner nye aksjer, og Danske estimerer en utvanning på minimum 12 prosent av 2006 resultatet per aksje.

- Vi ser også et signifikant overheng av aksjer ettersom Fast må selge eller plassere 47,7 millioner aksjer, skriver Danske.

Bekymret for vekst

Danske skriver i analysen at de forventer at Fast vil skuffe markedet med veksttakten.

- Dagens verdsettelse for Fast impliserer en langsiktig vekst på mer enn 55 prosent, som vi finner for optimistisk. Selskapet er priset over peers som Google, og hovedkonkurrenten Autonomy, skriver Danske som frykter at signaler om svakere vekst enn ventet vil sende kursen kraftig ned.

De melder også at selskapets fair value er på 22 kroner aksjen, etter deres syn.

Oppsummering:
Meglerhus: Danske Equities
Anbefaling: Selg (startet dekning)
Kursmål: N/A (Fair Value: 22 kr)
Dato: 11. januar 2006

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere