RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For gammel for Haukeland

Foto: helse bergen
85 år gamle Gudrun Lie var for gammel til å få behandling for tette blodårer på Haukeland universitetssykehus. Men ikke på Romerike.

Etter tre hjerteinfarkt ba Lie legene på Haukeland universitetssykehus om å bli vurdert for utblokking av årene. Men den 85 år gamle kvinnen fikk beskjed om at hennes høye alder var forbundet med stor risiko ved slike operasjoner. Derfor ble hun sendt hjem med bare medisiner og kryssede fingre.

Men Lie nektet å akseptere avvisningen. Da hun kom hjem, satte hun seg foran pc'en og søkte etter alternativer på nettet. Til slutt kom hun over privatklinikken Feiringklinikken på Romerike. Hun ringte klinikken og fikk time en måned senere. En operasjon er nå gjennomført, mens en gjenstår for at Lie nå har blodårer med fri gjennomstrømning av blod. Til tross for at hun ikke ønsker å kritisere legene som behandlet henne på Haukeland, er hun likevel sterkt kritisk til at eldre avvises på grunn av alder.

- Det er systemet det er noe feil med. Pengene styrer. Vi eldre er simpelthen ikke lønnsomme nok til å få den behandlingen vi har krav på. Det er krenkende, sier hun til Bergens Tidende.

Fungerende sjef for hjerteavdelingen ved Haukeland sykehus, Nils Heine Walde, forklarer Feiringsklinikkens behandling av Lie med at den private klinikken ikke har akuttmottak som overstyrer køen. Han understreker at Haukeland sykehus ikke har noen aldersgrense for utblokking av årer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere