RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Privat (Privat)

- For lav straff for mord

Drepte Therese Johansson Rojos (15) venner raser mot lav straff.

Mandag ble den 16-årige gutten og hans jevnaldrende kjæreste dømt til ett år og åtte måneders soning i en lukket institusjon for ungdommer for drapet på svenske Therese Johansson Rojo, skriver Aftonbladet.

- Jeg har mistet troen på rettsvesenet nå. Det skal vel ikke være så lav straff for å myrde et annet menneske, sier en av Thereses venninner til avisen.

Venninnene hadde håpet de to skulle sone i fire år, slik aktor la ned påstand om:

- Ett år og åtte måneder er som om de skulle være utvekslingsstudenter i utlandet. De er tilbake før vi er ferdige med andre året på gymnaset.

- Som 10 år
I dommen fra Södertörns tingrett legges til grunn at 16-åringen og kjæresten var like delaktige i drapet på Therese Johansson Rojo.

Retten skriver ifølge Aftonbladet at straffen tilsvarer ti års soning i fengsel for en voksen person.

Den 16-årige jenta begynte å gråte da dommen falt, mens den 16-årige gutten skal ha blitt lettet over at straffen ble lavere enn han hadde ventet.

Fatalt kyss
Det startet med at den nå drapsdømte 16-årige gutten kysset There Johansson Rojo på en fest i vår. Dette likte ikke 16-åringens kjæreste, som i en lang rekke sms-meldinger krever at han skal drepe den 15-årige jenta.

På det andre forsøket lykkes 16-åringen i å drepe jenta han hadde kysset. Det skjedde i Stureby 6. juni i år. Therese Johansson Rojo ble først slått i hodet med en gren og deretter kvalt. Den drapsdømte jenta har ikke innrømmet straffskyld, skriver Aftonbladet.

- Det var bare et spill, jeg trodde aldri han skulle gjøre det, har hun sagt til politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere