RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For mange dyre boliger

Sist oppdatert:
Bransjen advarer nå i mot utbyggingen av for mange dyre boliger. Sjekk saken her
Per Jæger i Boligprodusentenes Forening mener at at det bygges for mange dyre boliger i Norge. I Aftenposten går han ut å advarer egne medlemmer og andre utbyggere.

- Jeg har store problemer med å se at det er nok kjøpere til leiligheter fra 3 millioner kroner og oppover, sier Jæger til avisen.

Han viser til at det i Oslo-område skal bygges ut på Tjuvholmen, Bjørvika og Fornebu. Med tomteprisen her, tror han disse boligene blir dyre. Jæger har derimot tro på billigere boliger.

Jæger tror også at press på utbyggerne i flere av de dyre boligprosjektene rundt Oslo vil føre til at det blir mange byggefeil. Han viser også til at det er mangel på gode håndverkere.

Ragnhild Røhme Fjærtoft i Econ Analyse var for kort tid siden ute med en rapport om at nye boliger på Østlandet er vanskeligere å selge enn tidligere.

- Vi ser at de dyre boligene ligger etter i salgstakt. Det ser ut som markedet blir mettet. Disse boligene har en begrenset kjøpergruppe, sier hun til Aftenposten.

Konklusjonen til de to er at man vil oppleve prispress i de dyre boligprosjektene som er planlagt på Østlandet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere