RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For risikabelt å operere

Foto: Peter Dejong
Sist oppdatert:
Nelson Mandela innlagt på sykehus med magesmerter.

Lørdag morgen ble Sør-Afrikas tidligere president, Nelson Mandela (93), innlagt på sykehus med magesmerter.

Ifølge president Jacob Zumas kontor, har Mandela lenge slitt med magelidelser, men måtte lørdag få spesialistbehandling.

Lørdag ettermiddag kommer de første tilstandsrapportene, og ifølge Sky News, som dekker saken i Sør-Afrika, er tilstanden «tilfredsstillende».

- Madiba (Mandelas kallenavn journ. anm) har det fint, han er ved full bevissthet og legene er fornøyd med tilstanden, som er i samsvar med alderen, heter det i en melding fra presidentens kontor.

Barnebarn: - Han har det bra
Mandelas helse før innleggelsen skal ha vært god, men på grunn smerter måtte Mandela legges inn til en grundig undersøkelse.

- Han har det bra. Jeg er ikke bekymret, sier Mandelas barnebarn, Ndileka, til Sky News.

Det er ventet at han kan bli skrevet ut fra sykehuset allerede søndag eller mandag.

- For risikabelt å operere
Mandela lider av brokk, og et kirurgisk inngrep er eneste måten å permanent bli kvitt brokken på. Men et slik inngrep anses som for risikabelt for en mann på 93 år.

- En lege sa til meg: Dersom han hadde hatt en helt vanlig ukomplisert brokk, ville jeg definitivt anbefalt ham å binde det opp med en korsett og leve med det, i stedenfor å gå gjennom operasjon, sier Mandelas barnebarn, Ndileka, til Sky News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere