RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For staten er du en skurk hvis du får problemer

(Montasje/Mediehuset Nettavisen)
- Nå handler det plutselig ikke lenger om å jobbe, men om å ikke sulte, sier en debattant.

Nettavisen har den siste satt søkelyset på folks forhold til skattemyndighetene.

Etter at vi skrev om pensjonisten som fikk mesteparten av pensjonen sin trukket av kemneren har vi mottatt flere historier fra personer som forteller om en helsefarlig kamp mot norske skattemyndigheter.

Les også: Kemneren tok halve pensjonen

- Gjelda og kemneren holdt på å ta livet mitt, sier Stein Audun Riksaasen som flyktet fra skattegjelda og startet et nytt liv i Sør-Amerika.

Les også: Flyktet fra kemneren

Disse sakene har også skapt et enormt engasjement i våre kommentarfelt.

«Credo», forteller i et lengre innlegg forteller sin historie, som han kom ut av «sterkt svekket og mange illusjoner fattigere».

«Vær klar over at for staten er du en skurk hvis du får problemer, og livet ditt er ikke verdt noen ting ut over det de kan melke deg for i kroner og øre. Skal du være trygg i Norge i dag, må du helst være gift og føde barn. DA har du rettigheter langt opp etter ørene.»

Personen forteller videre at han/hun drev et enkeltsmannforetak og da personen ble syk føltes det som om systemet motarbeidet denne personen.

«Jeg ble akutt syk og måtte ha livreddende behandling, noe som pågikk en stund. Jeg hadde ikke et kvalifisert nettverk som kunne ta seg av ting for meg, og kom derfor skjevt ut med rapportering, skatt og moms, noe jeg ikke hadde mulighet til å styre fra en sykeseng, knapt ved bevissthet.»

«....Nå handler det plutselig ikke lenger om å jobbe, men om å ikke sulte.»

Skarpe meninger
Meningene er skarpe, spesielt mot den sittende Regjeringen.

«Folk flest skal være slaver for staten, og de skal jobbe til de dør, uten å noensinne motta pensjon.» sier «Pekingneser» og fortsetter;

«Allerede nå ser de på oss som slaver som skal jobbe og betale skatter og avgifter slik at de selv skal kunne leve et liv i luksus.»

«Gjest» mener man bør kunne greie seg fint på beløpet.

«Ser ut som han har totalt 13.900 kr i måneden til både husleie og livsopphold, jeg går på arbeidsavklaringspenger fra NAV og har totalt 9120 kr utbetalt i måneden, det skal gå til alt av utgifter. Hvorfor ikke bare ta penger fra livsoppholdsdelen og sette til husleien sin, når andre greier å leve på under 4000 kr i md. etter husleien er betalt så greier nok han også seg på litt mindre.»

Har du havnet i trøbbel med kemneren og har et godt nyhetstips? Kontakt Nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere