RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- For svak styring i Helsedirektoratet

Riksrevisjonen mener Helsedirektoratet har for svak styring av faglig virksomhet og egen ressursbruk.

Også Helse- og omsorgsdepartementets overordnede styring av direktoratet får kritikk.

Departementets årlige oppdrag til Helsedirektoratet er for omfattende og detaljert, skriver Riksrevisjonen i en rapport som ble overlevert til Stortinget tirsdag.

Det store omfanget av mål, oppdrag og aktivitetskrav er dessuten konsentrert om Helsedirektoratets rolle som iverksetter av vedtatt politikk. Det går på bekostning av direktoratets to andre roller som fagetat og forvaltningsorgan, mener Riksrevisjonen.

- At Helsedirektoratet i så stort omfang må utføre oppdrag og aktiviteter på instruks fra departementet binder opp en for stor del av direktoratets samlede ressurser, sier riksrevisor Jørgen Kosmo.

Helsedirektoratet forvalter blant annet 40 tilskuddsordninger rettet mot kommunene med et samlet budsjett på 7,9 milliarder kroner.

Mangler ved Helsedirektoratets egen virksomhetsstyring og internkontroll reduserer kvaliteten og effektiviteten i direktoratets arbeid, mener Riksrevisjonen.

- Med en bedre systematikk i arbeidet og en tydeligere oppfølging fra ledelsen kunne Helsedirektoratet oppnådd bedre resultater av sitt faglige arbeid, sier Kosmo i en pressemelding. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere