RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad (SCANPIX)

- Forbudt å fange laks med hendene

Sist oppdatert:
Da Odd Magne Sæterøy vippet i land en laks på 2,7 kilo med hendene, brøt han faktisk loven.

Informasjonssjef Espen Farstad i Norges Jeger og Fiskerforbund vil ikke lage noen stor sak av det. Men han bekrefter at det ikke er tillatt å fange laks med hendene.

- Det er forbudt. Laksen i Norge er gitt et spesielt vern, hvor det blant annet er fastslått at det ikke er lov å fange laks med hendene. Det gjelder også i sjøen, sier Farstad til TV 2 Nettavisen.

Odd Magne Sæterøy fra Kortgarden rett utenfor Molde sto her om dagen for å fange fisk til sine katter, da han fikk øye på en stor laks rett foran beina på seg. Med hendene fikk han vippet laksen på 2,7 kilo på land – og den endte på middagsbordet.

- Det var trolig en vinterstøing som hadde rota seg så langt inn mot land. Men det er som sagt ikke tillatt å ta den med henda.

- Så skulle man selv oppleve dette, så får man foreta en kjapp artdefinering før man stikker hånda under buken på den, sier Farstad til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere