- Foreldre bestemmer homofili

Om du har moden mor, skilte foreldre, oppvokst på bygda og mange søsken har ifølge danskene en innvirkning på om du velger homofilt eller hetereoseksuelt som voksen.

23.11.06 08:34

(SIDE2:) Den danske undersøkelsen mener å kunne bevise at mennesker som har foreldrene som skiller seg svært tidlig, i større grad velger en partner av samme kjønn som dem selv som voksne.

Undersøkelsen viser også at til eldre foreldrene er, dess hyppigere får de ofte sønner som blir homofile. Derimot ser det ut til at det kun er mors alder som har innvirkning på om døtrene blir lesbiske.

Også enebarn velger oftere en partner av samme kjønn enn mennesker med mange søsken.

I det hele tatt sier undersøkelsen, gjengitt i Politiken, at by eller land, dine foreldres alder og hvor mange søsken du har stor påvirkning på ditt partnervalg.

Undersøkelsen sier ingenting om at det for eksempel på landet kan være vanskeligere å skille seg ut som homofil enn i byene, men slår fast at om man er født i hovedstaden er sannsynligheten for at du velger en homoseksuell partner høyere.

Det er en forsker og en overlege som har gått gjennom to millioner dansker i alderen 18-49 år, og de som ble født mellom 1953 og 1983. Undersøkelsen er publisert i tidsskriftet Archives of Sexual Behavior .

Legen Morten Friis understreker da også at undersøkelsen ikke er om seksualitet, men om valg av sivilstand og partner som kan gjøres også av andre årsaker enn den rent seksuelle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.