RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Foreløpig ikke funnet deler av savnet fly

UTEN FUNN: Redningsskipet MV Swift Rescue fra Singapore deltar i letingen etter flyet fra Malaysian Airlines med rutenummer MH370.
UTEN FUNN: Redningsskipet MV Swift Rescue fra Singapore deltar i letingen etter flyet fra Malaysian Airlines med rutenummer MH370. Foto: Handout (Reuters)
Sist oppdatert:
Det er fortsatt ikke funnet vrakrester av det savnede flyet fra Malaysia Airlines.

Det opplyser malaysiske myndigheter på en pressekonferanse mandag ifølge NTB.

Det ble søndag opplyst at det som kunne være en dør fra det savnede flyet var blitt observert i havet sør for Vietnam.

Følg utviklingen i saken direkte her.

De to passasjerene på det savnede Malaysia Airlines-flyet som reiste med stjålne europeiske pass, hadde asiatisk utseende, ifølge landets innenriksminister.

– Jeg er svært overrasket over at kontrollørene ikke kan tenke: En italiener og en østerriker med asiatiske ansiktstrekk, sa innenriksminister Zahid Hamidi til Malaysias nyhetsbyrå Bernama søndag kveld.

– Vi skal gjennomføre en intern gransking, spesielt av de ansatte som var på jobb ved passkontrollen da MH370 tok av fra Kuala Lumpur, legger han til.

Terror-spekulasjoner

Det forsvunnede Boeing-flyet kan ha gått i oppløsning i lufta, sier en kilde i etterforskningsstaben. Det, sammen med de to uidentifiserte passasjerene, gjør at det spekulert om kan være snakk om et terrorangrep hang i lufta. Men tjenestemenn understreker at det ikke finnes bevis for det ennå.

Mange land deltar i letingen etter flyet fra Malaysia Airlines og de 239 passasjerene. Over 20 fly og 40 skip fra sju land er med i letingen. Kinesiske myndigheter sendte mandag en gruppe eksperter til Malaysia for å bistå i arbeidet med å finne flyet.


Kinesisk kritikk

Kinas statlige medier retter skarp kritikk mot Malaysia og flyselskapet Malaysia Airlines for situasjonen med det savnede passasjerflyet blir håndtert.

Nesten to tredeler av de 239 passasjerene om bord var kinesere.

– Malaysia kan ikke unnslippe sitt ansvar. Den umiddelbare reaksjonen var ikke rask nok, heter det i en lederartikkel i Global Times, som har tett tilknytning til kommunistpartiet.

Stjålne pass

Interpol opplyste søndag at minst to pass som er stjålet, ble brukt av passasjerer om bord på flyet. Den internasjonale politiorganisasjonen tilføyde søndag at den også undersøker andre, mistenkelige pass.

De to passene som ble brukt, tilhører en østerriker og en italiener som begge har fått sine pass stjålet i Thailand i løpet av de siste to årene. Billetter skal ha blitt bestilt i de to europeernes navn 6. mars og utstedt i Pattaya i Thailand. Billettene gjelder reiser fra Kuala Lumpur til Beijing og videre til Europa.

Overvåkingskameraer på flyplassen har fanget opp de to passasjerene som brukte passene, og etterforskere i flere land forsøker nå å finne ut hvem de er. (NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere