*Nettavisen* Nyheter.

- Fører krig mot valentinsdagen

BLOMSTER: En saudiarabisk mann kjøper røde roser til kona på valentinsdagen i Saudi-Arabias hovedstad, Riyadh. Foto: - (AFP)

Mener valentinsdagen truer muslimske verdier.

(Nettavisen): 14. februar er det den amerikanske høytiden valentinsdagen - dagen man skal sette litt ekstra pris på sin bedre halvdel. Høytiden har spredd seg til en rekke andre land, også til muslimske land. Men i muslimske land er ikke valentinsdagen like godt mottatt av alle.

En saudiarabisk geistlig, sjeik Mohammad al-Arifi, sier det er umoralsk å feire valentinsdagen

- TV-kanaler eller andre medier må ikke promotere valentinsdag på noen måte, skrev sjeik Mohammad al-Arifi på sin Twitter-konto.

Tidligere år har det såkalte religionspolitiet i Saudi-Arabia gått til aksjon mot blomsterforretninger som har solgt røde roser på Valentinsdagen.

Religionspoliti
Religionspolitiets aggressive tilnærming til den amerikanske høytiden, har ikke gått arabiske aviskommentatorer hus forbi. En kommentator skriver følgende i en lederartikkel på valentinsdagen:

«Religionspolitiet fører en aggressiv krig mot alt som er rødt, fargen til valentinsdagen. Røde blomster, røde skjorter, røde hatter, til og med røde biler,» skriver en arabisk avis som har base i London.

«Til tross for alt dette, så har ikke valentinsdag dødd ut i Saudi-Arabia, og vil forbli uberørt til tross for krigen mot den».

- Handler om kjærlighet
Selv om valentinsdagen kritiseres av mange konservative muslimer, finnes det også dem i Saudi-Arabia som synes høytiden er helt ufarlig.

«Hva er problemet med at folk feirer valentinsdagen når det handler om kjærlighet?» skriver en saudiaraber på Twitter.

I Pakistan har også feiringen av valentinsdagen ført til oppstyr ved et pakistansk universitet. To grupper med studenter barket sammen som følge av feiringen.

Kastet stein
Foranledning var at den ene gruppen markerte valentinsdagen i nærheten av en konservativ gruppe med studenter. Studentene skal ha kastet stein på hverandre, og skutt med våpen opp i været. Fire studenter ble skadet.

På Filippinene har konservative muslimer også markert mostand mot valentinsdagen, og uttrykt at det truer muslimske verdier.

Kilder: Al Arabiya, Al Jazeera

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.