*Nettavisen* Nyheter.

- Forfalsket farskapstest for å bevise at han var pappa

Barnets mor også tiltalt.

28.08.14 11:02

Påtalemyndigheten hevder mannen i 30-årene bevisst forfalsket farskapstesten, for å overbevise tingretten om at han er rettmessig far til sin kones barn, som nå er ni år gammelt.

Det er en annen mann som står oppført som barnets far. Noe barnemoren og hennes mann skal ha ment at er feil.

Mannen er nå tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 182, «For i rettstridig hensikt å ha benyttet som ekte eller uforfalsket et ettergjort eller forfalsket dokument».

- En gang i mars 2013 forfalsket han en DNA-rapport således at den viste at han var far til barnet, står det i tiltalen, tatt ut av Statsadvokatene i Oslo.

Han er også - sammen med kona - tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 166, «For å ha avgitt falsk forklaring til noen offentlig myndighet i tilfelle hvor forklaringen var bestemt til å avgi bevis».

Bakgrunnen for at det nå er tatt ut tiltale mot ekteparet skal være et prosesskriv de sendte til tingretten for å forklare hvorfor den tiltalte mannen må registreres som barnets rette far.

I prosesskrivet skal ekteparet ifølge tiltalen ha hevdet at det ikke er mulig at mannen som står oppført som far til barnet, kan være det.

- Vi vil informere om at det ikke forelå noe samliv mellom mor til barnet og XX (mannen som står oppført som barnets far red. anm.) før få måneder før barnet ble født. XX kan derfor ikke være far til barnet, skal de ha skrevet til tingretten.

Dette brevet skal så ha vist seg å være det tingretten ser på som falsk forklaring.

- De skrev dette til tross for at DNA-prøver i ettertid viste at XX (mannen som står oppført som barnefar red. anm.) var faren, påpeker statsadvokaten.

Begge de tiltalte skal ha undertegnet prosesskrivet, og derfor er begge tiltalt for falsk forklaring.

Nettavisen har ikke lyktes i å komme i kontakt med politijuristen som har saken.

Ingen av de tiltaltes advokater ønsker på nåværende tidspunkt å uttale seg. Hvordan ekteparet stiller seg til tiltalen er derfor ukjent.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.