RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Forferdelig å hente de to guttene opp av vannet

LETTE FORGJEVES:Roy Kristoffersen (43) hoppet uti her ved tredje dam i Bjørndalen, men klarte ikke å finne de to guttene som lå under vann.
LETTE FORGJEVES:Roy Kristoffersen (43) hoppet uti her ved tredje dam i Bjørndalen, men klarte ikke å finne de to guttene som lå under vann. Foto: Erik Hagen (Fredrikstad Blad)
- Vi kunne ikke finne dem i det grumsete vannet, sier Roy Kristoffersen (43).

(FB.NO): Sammen med to venner hadde han lørdag kveld utdrikningslag bare noen meter unna badeulykken i tredje dam i Bjørndalen, der en 15-åring druknet og en 16-åring fremdeles svever mellom liv og død.

- Uvirkelig

- Det var helt uvirkelig og helt forferdelig å være med på å hale de to livløse guttene opp av vannet, sier Roy Kristoffersen (43) til f-b.no.

Han viser hvor tre venner satt og hygget seg, mens en flokk ungdommer lekte oppe på berget og nede ved vannet i tredje dam.

Utdrikningslaget utviklet seg til et drama på liv og død.

- Den ene gikk under

Politiet opplyser at badeulykken skjedde da det ene søskenbarnet (16) forsøkte å lære det andre (15) å svømme, og at ingen av dem stupte fra berghylla - som mang en ungdom opp gjennom årene har gjort.

Roy Kristoffersen bekrefter at ingen av de to stupte uti.

Det er tre-fire meter dypt like ved land, og enda dypere lenger ute, men helt inne ved land går en liten berghylle ut i vannet – der det er mulig å stå på med vann bare opp til anklene.

- Guttene var sammen med fem-seks andre. De lekte og badet og hadde det moro. Vi satt oppe på berget og hadde utsikt rett ned mot begge to. De sto på den vesle fjellhylla nede i vannkanten, forteller Roy Kristoffersen.

Ingen hadde med seg annet enn badeutstyr

- Var det fest og alkohol med i bildet i området?

- Nei. Vi voksne hadde med oss litt, men var ingen av ungdommene som hadde med seg noe som helst annet enn badeutstyr. Ungdommene bare hygget seg og badet og hadde det fint, sier han.

LES OGSÅ:Omkom mens de hadde svømmeopplæring

- Stupte uti

- Vi trodde først at de tullet. Men plutselig så vi at den ene var kommet et stykke ut i vannet. Han fektet veldig med armene og gikk under vann. Noen begynte å rope og skrike. Den andre svømte for å prøve å redde ham. Da løp vi bortover, og så at begge guttene var forsvunnet. To av oss vrengte av oss sko og klær og stupte uti, forteller han.

- Var mange vitner til hendelsen?

- Bortsett fra oss tre voksne var det fem eller seks som var i følge med de to guttene, og så tre-fire voksne til lenger bortenfor oss.

- Tenkte du over hva du gjorde da du hoppet uti?

- Nei. Jeg visste bare at jeg måtte prøve å gjøre noe. Vi skjønte jo at noe var galt. Jeg tror du bare gjør det du må på ren refleks når det gjelder, sier Roy Kristoffersen.

LES OGSÅ:- 16-åringenm holdes i kunstig koma

- Grumsete og mørkt

- Vi lette på cirka tre meters dyp, men det var ikke mulig å se noen ting. Det var bare mørkt og grumsete der nede. Jeg kunne ikke gjøre annet enn å grafse med hendene og forsøke å få tak i noe, men vi fant bare sykkeldeler og skrot, sier Kristoffersen.

- Vi ropte til folk på land at de måtte ringe nødnummeret, men noen sa de ikke hadde penger på kortet og andre visste ikke hva 112 var for noe. Det var helt fortvilet. Men så fikk noen ringt, og politiet kom veldig fort. Kanskje bare etter ti minutter. Det var to menn og én kvinne som kom i politiuniform. Alle tre hoppet uti, og vi fortsatte å lete, men ingen av oss kunne lokalisere guttene. Det var fælt å høre de andre ungdommene rope og skrike fra land mens letingen foregikk.

LES OGSÅ:- Vi må stå oppreist

- For dypt for oss

- Men så kom dykkere fra brannvesenet og fant begge to ganske fort?

- Ja, dykkerne fant dem bare like utenfor der vi hadde forsøkt å dykke, der det var for dypt for oss å komme ned. Både jeg og kameraten min ble spurt om å fortsette å bistå, så vi hjalp til med å få dem på land. Det var grusomt å være med på. Jeg holdt den ene livløse gutten under hodet mens vi halte ham på land og la ham på en berghylle, før helikopteret kom og hentet begge to, sier Kristoffersen lavmælt.

- Det er jo forferdelig for de pårørende og for den omkomne. Men en slik opplevelse kommer jeg ikke til å glemme. Jeg har fire barn selv, og kan ikke forestille meg hvor grusomt det må være å miste ett. Dette sitter nok lenge i. Vi ble tilbudt samtalehjelp av brannmannskapene, og det tror jeg vi takker ja til.

Les flere saker fra Fredrikstad Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere