RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Forferdelig kjedelig

Sist oppdatert:
Per Broch Mathisen, leder i Norges Fondsmeglerforbund, synes det er forferdelig kjedelig at børsen faller ned. Les om reaksjonene fra meglerne her:
Oslo Børs måtte torsdag utsette handelen med over en halvtime, og børsmorgenen var preget av tekniske problemer.

Oslo Børs sine systemer driftes av OM Gruppen, som eier Stockholmsbørsen, og teknisk drift skjer derfor fra Stockholm. Denne løsningen ble til etter at Oslo Børs meldte seg inn i Norex-alliansen som knytter alle de nordiske børsene sammen på en felles handelsplattform.

Les mer om dagens børskrasj her:
Oslo Børs sliter

Problemene ble i morgentimene torsdag løst, og børsen starter for handel en time etter vanlig tid, altså klokken 10.00.

- Det er forferdelig kjedelig at slike ting skjer. Det skjer riktig nok ganske sjeldent, men når det skjer er det ille for meglerforetakene og deres kunder. Det oppstår tap på handel og kunder kommer heller ikke ut av posisjonene som de ønsker, Per Broch Mathisen som leder Norges Fondsmeglerforbund.

- Har det vært mer problemer med handelen på Oslo Børs etter at svenskene overtok driften?

- Det er mulig. Jeg husker ikke statistikken, så det kan jeg ikke svare på, sier Broch Mathisen til NA24 iMarkedet.

- Det er bare deilig dette her

Blant aksjemeglerne tar de avbruddene med fatning. Det har vært en hektisk dag med mange meldinger og flere selskap har levert resultater til markedet.

- Vi sitter bare og venter på at det åpner, sier Peter Wessel meglersjef i Enskilda Securities til NA24 iMarkedet.

- Dette er bare deilig dette her, sier Lars-Henrik Q. Røren meglersjef i Kaupthing til NA24 iMarkedet.

Røren sier videre at de er helt av avslappet til at dette skjer og fremhever at dette ligger helt utenfor Oslo Børs sin kontroll. Problemer som dette skjer, og det viktigste er at det kommer en snarlig løsning. Meglerne benytter anledning til å kunne snakke uforstyrret med kundene og synes dette er bare deilig.

- Her faller pulsen og alt er rolig, avslutter Røren til NA24 iMarkedet.

99,95 prosent oppetid

Pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs forteller til NA24 iMarkedet at de synes dette er veldig kjedelig, når det en sjelden gang skjer.

- Vi synes det er veldig kjedelig når dette skjer. Men heldigvis skjer det ikke ofte. Oppetiden på systemet er på 99,95 prosent, sier Olsen til NA24 iMarkedet.

- Det er heldigvis ikke så ofte det skjer, men det er fryktelig kjedelig når det først skjer, sier Olsen til NA24 iMarkedet.no.

Han mener at det er svært marginal forandring i stabiliteten til systemet etter at Børsen overlot driften av handelssystemet til Stockholm og OM Gruppen etter at børsen meldte seg inn i det nordiske børssamarbeidet Norex.

- Det er marginale forskjeller. Oppetiden er ganske identisk. Vi hadde et tilfelle her før påske, men før det var det lenge siden forrige gang, forteller Olsen til NA24 iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere