*Nettavisen* Nyheter.

- Forferdelig trist

Foto: Holm, Morten/Andersen, Aleksander (SCANPIX)

Rektor Ann Katrin Schille forbereder seg nå på å møte elevene etter at en naken kvinne ble funnet død i skolegården.

17.10.10 18:08

Tidlig søndag morgen fant to turgåere en død kvinne naken i skolegården på Tokerud skole på Stovner i Oslo.

Politiet karakteriserer dødsfallet som mistenkelig, og har satt i gang full etterforskning. Men så langt vet de ikke hva som har skjedd. De kjenner heller ikke identiteten til kvinnen.

Les også: Kvinne funnet død og naken i skolegård

- Tilfeldig at det er her
Skolegården er stengt, og rektor ved skolen, Ann Katrin Schille, sier hun nå forbereder seg på at noen av hennes elever og ansatte kan være berørt av tragedien.

- Jeg synes det først og fremst er forfedelig trist at et menneske er borte. At det skjer utenfor Tokerud skole, det tror jeg er tilfeldig, sier Schille til Nettavisen søndag ettermiddag.

Schille forteller at hun og skolens ledelse nå følger utviklingen i saken, og at de senere søndag skal vurdere hvordan de skal møte elevene mandag morgen.

- Foreløpig så gjør jeg ingenting, for nå driver politiet å jobber med saken. Alt etter hva politiet kommer fram til at dette dreier seg om, så må jeg gjøre en vurdering når det gjelder morgendagen. Men det er ingen grunn til å tro at dette har noe med Tokerud skole å gjøre, sier Schille.

- Lærerne er forberedt
På skolens område skulle det lokale skolekorpset søndag ha hatt et loppemarked, men dette ble avlyst på grunn av funnet av den døde kvinnen.

- Det er ingen grunn til å tro at skoledagen ikke vil gå som normalt i morgen. Men hvis det som har skjedd har noen tilknytning til nærmiljøet, kan det være elever som kjenner til dette, og da må vi sette oss sammen i ledelsen og diskutere hva som er riktige grep å gjøre, sier rektoren til Nettavisen.

Schille tror elevene uansett har behov for å snakke om saken, som allerede har fått stor medieomtale.

- Det vil jo selvfølgelig bli en prat om dette på skolen i morgen. Elevene må få lov til å lufte sin tanker, og lærerne er forberedt på å møte dem, sier hun.

- Vet ikke hva som har skjedd
Søndag klokken 13.30 kom politiet med en pressemelding om det mystiske dødsfallet, der de opplyste at de fortsatt ikke vet hva som har skjedd med avdøde.

- Politiet vet ikke hva som har skjedd med kvinnen, og saken etterforskes foreløpig som et mistenkelig dødsfall. Tekniske og taktiske etterforskere er i arbeid, står det i pressemeldingen.

Det opplyses videre om at kvinnen ble funnet av to turgåere, og at politiet fikk melding om funnet cirka klokka 08.20 søndag morgen.

- Kvinnens identitet er foreløpig ukjent. Det arbeides nå med å bringe hennes identitet på det rene, skriver politiet.

Politiet ber publikum om å komme med tips i saken.

- Politiet ber publikum som har opplysninger og/eller kunnskap om kvinnen, om å ta kontakt. Det samme gjelder dersom en har opplysninger om observasjoner/hendelser i det aktuelle området fra i går kveld og frem til i dag klokken 09, står det i pressemeldingen.

- Kvinne kledde av seg
VG Nett skriver at to vitner så en kvinne kle av seg ved Tokerud skole like etter midnatt.

- Hun sto og kledde rolig av seg klærne, plagg for plagg, og kastet dem i en container på skolen, forteller 16 år gamle Marcus Calvert til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.