*Nettavisen* Nyheter.

- Forferdelig urettferdig

Foto: Erik Thallaug/Plan (Sierra Leone)

Tone Damli Aaberges tur til Sierre Leone ga sterke inntrykk.

02.12.09 18:56

(SIDE2): - Det er rart å sitte her hjemme i Norge nå, 2, 5 måneder etter mitt besøk i Sierre Leone. Gamle venner og tanker er tilbake. Jeg har nettopp stått opp fra en fantastisk dobbeltseng, tatt en lang dusj i rent og klart vann og spist en god frokost- en selvfølge for oss her i Norge. Jeg tenker på Aicha og alle de andre der nede - så forferdelig urettferdig ting er, skriver Tone Damli Aaberge på sin blogg .

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Aicha er en av kvinnene artisten møtte da hun besøkte landet i Vest-Afrika med Plan Norge. Sierra Leone er bare et av 65 land hvor organisasjonen driver barnerettet utviklingsarbeid.

Engasjerte kjendiser
Aaberge har sammen med kjendiser som Himmelblå-skuespillerne Lena Kristin Ellingsen og Hallvard Holmen besøkt Plan-prosjekter i forbindelse med Artistgallaen som sendes på TV 2 lørdag. Målet er blant annet å verve enda flere faddere slik at organisasjonen kan utvide sitt arbeid for fattige barn.

Under TV-sendingen får seerne se Aaberges opplevelser og inntrykk i Sierre Leone.

- Det blir vist klipp fra mitt møte med Sierra Leone, gleder og gruer meg til det, skriver hun på bloggen.

Møte med fadderbarnet
Sogndalsjenta fikk blant annet møte sitt fadderbarn på nesten to år og hennes mor.

- Vesle Yonta er blitt mitt fadderbarn. En sterk opplevelse å høre historien deres, og få et bilde av hvordan de har det.

Den engasjerte artisten opplyser at en kvinne får 6,5 barn i gjennomsnitt i Sierra Leone. Og lille Yonta kom til verden da moren kun var 15 år gammel.

Den tidligere Idol-deltakeren sitter tydelig igjen med en rekke inntrykk, både med tanke på fattigdom i form av hvor lite personene i det afrikanske landet eier, og hvor lite mat de har.

- Ett måltid om dagen er det de spiser, og måltidet består av ris, skriver hun og påpeker videre på bloggen at vi må ta vare på hverandre og det vi har!

Artistgallaen sendes på TV 2 lørdag 5. desember klokken 21:45. Programledere er Silje Stang og Solveig Kloppen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.