*Nettavisen* Nyheter.

- Forhandler om bortført norsk kvinne i Sinai

Oslo (NTB-Nils-Inge Kruhaug og Therese Søgård): En 31 år gammel norsk kvinne og en israelsk mann ble fredag bortført av beduiner på Sinai-halvøya i Egypt. Flere kilder hevder at det pågår forhandlinger med gjerningsmennene.

22.03.13 21:42

Ahmad Tibi i Israels nasjonalforsamling Knesset sier til TV 2 at det pågår forhandlinger for å få frigitt de to gislene. Kidnapperne krever angivelig løslatelse av en slektning som sitter fengslet for narkotikabesittelse.

- Egyptiske myndigheter er kjent med detaljene. De vet hvem det er snakk om, og vi behandler saken for å komme til en rask løsning, sier Tibi til TV-kanalen.

Også DPA melder at egyptiske sikkerhetsstyrker forhandler med beduinledere om løslatelse, men UD ville fredag kveld fortsatt ikke si noe om utviklingen i saken.

- Vi ønsker ikke å gå noe nærmere inn på detaljene i håndteringen av situasjonen, men vi jobber med saken for fullt, sier kommunikasjonsrådgiver Svein Michelsen i Utenriksdepartementet til NTB.

Han bekreftet tidligere fredag at en norsk kvinne var blitt bortført. UD har satt krisestab både i Oslo og ved ambassaden i Kairo, og norske myndigheter har løpende kontakt med egyptiske myndigheter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag