- Forkastelig av Støre

Foto: SALVATORE DI NOLFI (EPA)

Frp-politiker Mazyar Keshvari er sjokkert over Jonas Gahr Støres oppførsel i FN.

21.04.09 09:39

- Det er skandaløs oppførsel fra norske myndigheter, tordner Keshvari etter utenriksministerens tale under FNs konferanse mot rasisme mandag.

Støre ble sittende i salen da Irans president Mahmoud Ahmadinejad beskyldte Israel for å være en rasistisk stat. Mange EU-delegater forlot salen i protest under Ahmadinejads tale.

Burde gått
Det burde Støre også ha gjort, mener bystyrepolitier i Oslo for Frp Mazyar Keshvari, som selv er av iransk opprinnelse.

- Det er skandaløs oppførsel fra norske myndigheter. Det er ikke bare Iran som setter seg på sidelinja, Norge står i fare for å gjøre det samme slik de opptrer, sier Keshvari til Nettavisen.

Støre var neste taler på programmet etter Ahmadinejad, og førdømte i svært klare ordelag den iranske presidentens meninger.

- Jeg tar sterkt avstand fra uttalelsene til forrige taler, sa Støre da han begynte sin tale, og understreket at Ahmadinejad med sine ord spredte hat og intoleranse.

Les også: Støre i strupen på Iran

Det holder ikke, mener Keshvari.

- Han skulle gått ut og kommet inn når det var hans tur på holde tale. Symboler er svært viktige i internasjonal politikk. Jeg synes det er rart at Støre ikke fulgte delegatene fra andre EU-land og gikk i protest, sier Keshvari.

- Må endre strategi
Han mener at det nå er på tide å endre fremgangsmåten overfor Iran, og at dialog har vist seg å ikke han noen effekt på regimet i Teheran.

- Etter 30 år med lytting bør man endre strategi. Jeg mener det er forkastelig av utenriksministeren i Norge at han klarer å skade Norges anseelse.

At Støre tok sterkt avstand fra det Ahmadinejad sa, mener Kehsvar at ikke har noen betydning.

- Han kunne jo ikke sagt noe annet. Handling teller mer enn ord.

Også KrF-leder Dagfinn Høybråten reagerer på Støres opptreden i Genève.

- Det var trist og uforståelig å se at den norske delegasjonen valgte å bli sittende og høre på Irans presidents usaklige angrep på Israel, mens nesten alle andre europeiske land forlot salen, sier Høybråten i en skriftlig kommentar sendt Aftenposten.no.

Her kan du se talen til Mahmoud Ahmadinejad og delegatene som forlater salen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.