RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HVA SKJEDDE: Familien til avdøde Linn Madelen Bråthen har ingen tro på eks-politimannens forklaring om hva som skjedde den kvelden på broa da hun døde. Bildet er tatt av overvåkingskamera ved broa den aktuelle natten.
HVA SKJEDDE: Familien til avdøde Linn Madelen Bråthen har ingen tro på eks-politimannens forklaring om hva som skjedde den kvelden på broa da hun døde. Bildet er tatt av overvåkingskamera ved broa den aktuelle natten. Foto: Politiet

- Forklaringen henger ikke på greip

Sist oppdatert:
Familien til avdøde Linn Madelen Bråthen har ingen tiltro til eks-politimannens forklaring.

Skien (NTB-Steinar Schjetne): – De mener han rett og slett ikke forteller hele sannheten om hva som skjedde på brua. Forklaringen han gir, henger ikke på greip, sa advokat Niels-Christian Schelver Petersen til NTB da retten var hevet etter første rettsdag mandag.

Politiet mente opprinnelig at den 42 år gamle tidligere politimannen med vilje forårsaket fallet fra Brevikbrua som medførte skader Linn Madelen Bråthen døde av. Da straffesaken startet i Nedre Telemark tingrett mandag, var han tiltalt for å ha forlatt Linn i hjelpeløs tilstand, og at denne handlingen «hadde døden til følge».

Mannen erkjente bare delvis straffskyld da tingrettsdommer Berit Nerva spurte hvordan han stilte seg til tiltalen. Ja, han er skyldig i å ha forklart seg falskt, ved å servere politiet en grov løgnhistorie de første snaut to ukene etter dødsfallet, men nei, han innså ikke at Bråthen kunne falle fra brua da han forlot henne.

– Han bebreider seg selv for det som skjedde, sier forsvareren, advokat Arne Lie.


– Hun «ville bare blir borte»

Mandag fikk 42-åringen «fortalt sin historie» om hendelsene natt til 3. august i fjor og om forholdet til Bråthen. Han er «sånn sett fornøyd», ifølge Lie.

Linn var deprimert, snakket om «å forsvinne» og sa hun «bare ønsket å bli borte» da hun og 42-åringen dro ut på en nattlig spasertur etter et fuktig lag hjemme hos Bråthen og samboeren hennes. Kort tid etter hevdet tiltalte at han så hvordan kvinnen slapp taket i rekkverket på Brevikbrua og falt mot vannet nedenfor.

- BEBREIDER SEG SELV: Forsvarer Arne Lie sier at den tiltalte bebreider seg selv for det som skjedde.

De 15 årene de to hadde kjent hverandre hadde det vært mange samtaler om at venninnen følte seg utilstrekkelig og at hun «ville forsvinne», det var hennes måte å «lufte ut» på, ifølge tiltalte. Derfor la han heller ikke denne gangen noen større vekt på uttalelsene hennes.

– Jeg oppfattet henne som glad etter fem minutter. Deretter gikk vi bare og surrepratet, framholdt han i retten.

Varslet ingen

For Linns del endte spaserturen på Brevikbrua. Ifølge 42-åringen var det ingenting han kunne gjøre etter å ha forlatt henne der oppe. Da han var kommet rundt tjue meter fra henne, hørte han Bråthen rope navnet hans.

– Hun sto på utsiden av rekkverket, vendt inn mot kjørebanen, da hun sa «Jeg har bestemt meg. Det er ikke din skyld, og det er ingenting du kan gjøre. Ikke kom nærmere», forklarte tiltalte.

Han skal likevel ha forsøkt å nærme seg Linn, men nådde ikke fram i tide. Deretter skal det på et vis ha svartnet for ham. Han ga ingen forklaring på hvorfor han, etter å ha hørt «et kjempeplask», verken varslet politiet eller familien, eller gikk ned til vannkanten for å se etter henne, for den saks skyld.

To uker senere var han tiltalt for å ha drept henne.

KRITISK: bistandsadvokat Niels-Christian Schelver Petersen.

– Henger ikke på greip

Verken bistandsadvokaten eller hans klienter fikk noen nye svar mandag. Men Petersen ga utvetydig uttrykk for at hans klienter nærer en dyp mistro til 42-åringen og hans forklaring.

– Du kjenner Linns lange historie med psykiatri, hun slet og var deprimert, og snakket om at hun bare ville forsvinne. Dere har snakket om at hun tidligere har vært oppe på brua i en slik kontekst. Likevel velger du å gå ned fra brua. Linn blir stående igjen, og du går. Hva gikk gjennom hodet ditt da, spurte Petersen.

– Ingenting, svarte 42-åringen, som risikerer seks års fengsel dersom han blir funnet skyldig etter tiltalen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere